Rektör Prof.Dr. Göktaş, Üniversite Hastanesin'nde Devam Eden İnşaat Çalışmalarını İnceledi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversite hastanesini ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili hastane yöneticilerinden bilgi aldı. Rektör Göktaş, yapılan inşaat çalışmalarının hızlandırılması için talimat verdi.

Rektör Prof.Dr. Göktaş, Üniversite Hastanesin'nde Devam Eden İnşaat Çalışmalarını İnceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş beraberindeki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile birlikte; Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde inşaat çalışmaları devam eden; yemekhane, hasta odaları, ortak lavabolar, yangın basınçlandırma sitemi ve yağmurlama sistemi, hastane girişlerindeki yenileme çalışmaları ve çevre düzenlemelerini inceledi. 

 

Vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilebilmesi için başlatılan çalışmalarla ilgili hastane yöneticilerinden bilgi alan Rektör Prof. Dr. Göktaş, inşaat işçilerine de kolaylıklar diledi. 

 

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde devam eden inşaat çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 1985 yılında kurulan Fırat Üniversitesi Hastanesi 1997 yılından itibaren mevcut yerinde şehrimize ve bölgemize hizmet vermektedir. Bölgemizin en büyük hastanelerinden biri olan üniversite hastanemiz bin 53 yatak kapasiteli 165 bin m² kapalı alana sahip 3 bloktan oluşmaktadır” dedi. 

 

Hastanenin daha kaliteli bir şekilde hizmet verebilmesi için yoğun bir gayret sarf edildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Göreve başladığımız gün itibariyle üniversite hastanemize ayrı bir önem vermeye çalışıyoruz. Hastanemizde birçok bakım, onarım ve tadilat işlerinin yanı sıra rektörlük bütçesi ile çok sayıda tıbbi cihaz alımını gerçekleştirdik. Bakım onarım ihaleleri kapsamında hastane mutfağı modern ve hijyenik hale kavuşturularak yenilendi. Hastane genelinde hasta konforu üst seviyeye çıkarmak amacı ile lavabo ve duşu olmayan tüm odalara lavabo ve duş yapım çalışması devam etmekte. Ayrıca hastane genelinde tüm ortak tuvaletler yenilenmekte ve engelli hastaların kullanımına uygun hale getirilmektedir” şeklinde konuştu. 

 

Hastanenin girişlerinde de düzenleme yapıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Hastanemizin 3 girişi yenilenmekte olup, yapılan düzenlemeler ile ilimize yakışır, hastaların ulaşımını kolaylaştıracak tedbirler almaktayız.  Hastane genelinde, yatan hasta ve çalışanlarımızın güvenliğini en üst düzeye çıkarmak amacı ile yangın basınçlandırma sitemi ve yağmurlama sistemi yapılmaktadır. Hastanemiz acil kısmında hasta ve yakınlarının bekleme ve dinlenmesi için çevre düzenlemesi de yapılmıştır. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen başta Başhekimimiz Prof. Dr. İrfan Kaygusuz olmak üzere tüm hastane yönetimine, personellerine ve Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personellerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 
Rektör Göktaş, pandeminin sona ermesi ile birlikte daha kapsamlı düzenleme ve yenileme çalışmalarının yapılacağını söyledi.