Sağlıkta Hedef Büyüttük

Sağlık alanında geçmişten bugüne önemli başarılara imza atan Prof. Dr. Erol Keleş'in Ak Parti milletvekili olmasının ardından şehrimizin sağlık alanında önemli atılımlar yaşanması vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Sağlıkta Hedef Büyüttük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte Fırat üniversitesinde doktor olarak çalışan ve mesleki başarılarıyla adından söz ettiren Prof. Dr. Erol Keleş, daha sonra sağlıkta gurur projesi olan Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi olarak birçok yeniliklere ve başarılara da imza atmıştı.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Ak Parti birinci sıra milletvekili adayı olan ve meclise giden Prof. Keleş, seçimlerin ardından beş ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen şehrimize sağlık alanında birçok hizmetin gelmesinde yoğun gayret gösterdi ve önemli bir başarı örneği sergiledi.
 

FIRAT ÜNİVERSİTESİNE 800 YATAKLI YENİ HASTANE 
Milletvekili olduktan sonra şehrin sağlık projelerini omuzlayan Prof. Dr. Erol Keleş’in ilk icraatı Fırat Üniversitesi tarafından Harput Yerleşkesinde yapılacağı açıklanan 800 yataklı hastanesi için ödenek çıkartması oldu.
Deprem izolatörlü olarak inşa edilecek hastane bölgeye 3. basamak sağlık hizmeti verecek.
 

YENİ DOKTOR ATAMALARI
Ak parti Milletvekili Prof. Erol Keleş’in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile olan yakın dostluk ve samimiyeti şehre birçok hizmet olarak yansıyor.  Bunun en yansıması ise geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı merkezi atama ile Elazığ'a 89 hekim ve uzman hekim ataması gerçekleştirmesi oldu.
Atanan doktorlar, Elazığ’da ilçe devlet hastaneleri, toplum sağlığı merkezleri, ambulans servisi komuta kontrol merkezi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi ile önümüzdeki günlerde açılacak Elazığ Rızaiye Devlet Hastanesi’nde görev yapacaklar.
 

SAĞLIKTA YENİ HİZMETLER
Şehrin sağlık alanındaki yatırımları ile ilgili açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin, Türkiye’nin 6. şehir hastanesi olarak 1 Ağustos 2018 tarihinde hizmete açıldığını anımsatarak, hastanede Radyasyon Onkolojisi, Nükleer Tıp, Tıbbi Onkoloji, Robotik Yürüme, Kalp Merkezi, Palyatif Bakım Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi gibi birçok özellikli hizmetin mevcut olduğunu kaydetti. 
 

YENİ AKADEMİK YILI VE TÜP BEBEK MERKEZİ AÇILIŞI 
3 Kasım’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ın da katılımlarıyla 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı ve akademisyenlerin cübbe giyme törenin Şehir Hastanesinde yapılacağını ifade eden Prof. Dr. Keleş, “Aynı gün tüp bebek merkezi ve 12 yataklı Mahkûm Koğuşunu da Şehir Hastanesi bünyesinde açılışı yapılacaktır. Mahkûm koğuşu da bölgemizin ciddi ihtiyaçlarından biriydi. Adalet Bakanlığı ile süreç içerisinde istişarelerimiz oldu” dedi. 
 

RIZAİYE DEVLET HASTANESİ GÜN SAYIYOR
100 yataklı Rızaiye Devlet Hastanesinin önümüzdeki aylarda hizmete açılacağını ifade eden Ak parti Milletvekili Prof. Erol Keleş, hastanenin hizmete geçmesiyle birlikte çevre mahalleler ile şehre hizmet edeceğini belirtti.
 

İLÇELERE HASTANE VE LOJMAN
Palu ile Kovancılar ilçelerimize hizmet vermesi planlanan 150 yatak kapasiteli Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi ve Keban ilçemizde hizmet vermesi planlanan 25 yataklı Keban Devlet Hastanesi ile 10 dairelik lojman ihalelerinin gerçekleştiğini ifade eden Milletvekili Prof. Keleş, kısa süre içerisinde bu iki hastanenin yapımlarına başlanılacağını ifade etti.

SAĞLIK BAKANI KOCA’NIN DESTEĞİ
İlimizin sağlık yatırımların önde olması ve hem tesis hem de başta hekim olmak üzere çok sayıda sağlık personelinin atanmasında Ak Parti Milletvekili Prof. Erol Keleş’in Sağlık Bakanı Koca ile olan dostluklarının etkisinin büyük olduğunu, sağlıkta yapılan yenilik ve atılımları görmekten mutluluk duyduklarını dile getiren vatandaşlar, bu tür hizmetlerin aratarak devam edeceğine inanıyor ve bu hizmetleri şehrimize taşıyan Prof. Keleş’e teşekkür ediyorlar.