Sivrice'ye Spor Kompleksi

Yaz ve kış sporlarının yanında turizm sektöründe 'de öne çıkan Sivrice'de yapılan Spor Kompleksi, ilçeyi daha prestijli bir konuma yükseltti.

Sivrice'ye Spor Kompleksi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz ve kış sporlarının yanında Hazar Gölü ve çevresiyle de turizm öne çıkan Sivrice ilçesi, yapılan yeni yatırımlarla önemli bir turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.

24 Ocak 2020 depreminin merkez üssü olan ve ilçe merkezinin tümüyle yıkılarak yeniden inşa edilen Sivrice’de yaşamak artık farklı ve imtiyazlı bir hale geldi.

Deprem sonrası Sivrice’de bölgenin mimari yapısına uygun olarak 305 konut, 86 iş yeri ve bir caminin yapımı 15 ayda tamamlanarak teslim edildi.

Yapılan konutlarla şirin bir turizm ilçesi haline gelen Sivrice’de ticari hayat yanında sosyal yaşam ve sportif faaliyetlerde de önemli gelişmeler yaşandı.

SİVRİCE’YE ÇOK YAKIŞTI

24 Depremi 2020 depreminin ardından yeniden inşa edilen ve görselliğiyle takdir toplayan Sivrice ilçesi, yapılan spor kompleksiyle değeri daha da arttı.

Gençlik Spor Bakanlığı ve Sivrice Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Sivrice Spor Kompleksinin düzenlenen tören ile açılışı gerçekleşti.

Açılış törenine Elazığ Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, ilçe ve belde belediye başkanları, MHP İl Başkanı Yunus bal, Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, siyasi partilerin ilçe başkanları ve diğer ilgililer katıldı.

EREN: “ELAZIĞ, GENÇLİK VE SPOR YATIRIMLARINDA ATILIM YAŞIYOR”

 Göreve geldiği günden beri ilimize çok sayıda sportif tesis kazandıran ve bu başarılarıyla göz dolduran Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, bu tesislerin açılmasından ötürü oldukça mutlu bir gün yaşadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Hakikaten ilimiz son yıllarda Gençlik ve Spor yatırımlarında çok büyük bir hamle içerisinde. Tüm ilçelerde, tüm beldelerde ve il merkezinde gençlik ve spor yatırımlarıyla sportif başarılarımız artmakta.”

EREN: “ELAZIĞ GENÇLİĞİ ÇOK ŞANSLI”

 Elazığ gençliğinin çok şanslı olduğunu ifade eden Eren, “Gençlere sözde değil özde yatırımlarımızla ne kadar önem verdiğimizi göstermiş oluyoruz. Çok gayret gösterdik ve bugün bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

GÜNDOĞAN: “İLÇEMİZİN ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ”

İlçelerinde spor tesisi eksiği olduğunu ifade eden Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, “Uzun yıllardır ilçemizde böyle bir tesis değil, sportif hiçbir tesis yoktu. Biz buraya öncelikle su sporlarıyla başladık, daha sonra kapalı spor salonumuz, futbol sahamız, basketbol ve voleybol sahamız ile birlikte üst üste koyunca bir kompleks oluştu.” Dedi.

GÜNDOĞAN: “TÜRKİYENİN ÇOK AZ YERİNDE OLAN BİR TESİS”

Göle manzarasıyla Türkiye’nin çok az yerinde sahip olunan bir tesise sahip olduklarını ifade eden Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan; “Eksiklerimiz tabii ki var ama onları da tamamlarız. Bu tesisler sadece Sivrice’ye değil ilimize de hitap edecektir.” dedi.

Yaşanan depremlerin ardından zor dönemler yaşadıklarını ama bunları bir noktaya getirerek sorunlarımızı aştıklarını ve aşmaya devam edeceklerini ifade eden Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, “Devletimiz her zaman vatandaş mağduriyetini en aza indirecek politikalarla beraber halkının yanındadır. Bunun en güzel örneklerini de Sivrice’de görmekteyiz. Hem yaz hem de kış turizminin yapılabileceği potansiyelde bir ilçeye sahibiz. Eksiklik vardı spor tesisleriyle ilgili ama bugün geldiğimiz noktada bu güzel tesisin açılışını yapmak bizlere nasip oldu. Toplamda 13 Milyon TL’yi aşan bir yatırım söz konusu burada” dedi.

BAL: “SİVRİCE, KÖTÜ GÜNLERİ GERİDE BIRAKIP İYİ GÜNLERE ULAŞTI”

Sivrice’nin iyi günlere doğru gittiğini ifade eden MHP İl Başkanı Yunus Bal, tesislerin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

IŞIKVER “TESİSLER, GELECEĞE DAİR UMUTLARIMIZI ARTIRIYOR”

Sivrice’de böyle bir tesisin varlığını gördükçe geleceğe dair umutlarının arttığını ifade eden MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, “Gelecek nesillerin daha güzel, daha anlamlı ortamların kendilerine sağlanması suretiyle daha sağlıklı bir şekilde büyüyeceklerine olan inancımızı yineleyerek bu gibi komplekslerin inşallah ilimizin her yerinde yapılmasının umudunu sizlerle paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

AÇIKKAPI: “SİVRİCE VE TÜM İLÇELERİMİZE YÖNELİK HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Deprem konutlarından sonra Sivrice’ye ayrı bir değer katan tesislerin açılışında olmaktan gurur duyduklarını dile getiren AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı; “Bu tesislerin gençlerimizin geleceği, huzuru ve genç kalmaları açısından hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sivrice ve bütün ilçelerimize inşallah daha fazla hizmet edeceğiz buradan çok güzel sporcular çıkacak ilimizi ve ülkemizi temsil edecekler.” İfadelerini kullandı.

Sivrice'ye Spor Kompleksi
Sivrice'ye Spor Kompleksi
Sivrice'ye Spor Kompleksi
Sivrice'ye Spor Kompleksi