Tehlikeli Yol Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Elazığ'ın gelişmekte olan mahallelerinden Safran Mahallesi Küme evlerinde ki yol sıkıntısı kazalara davetiye çıkarmaya devam ediyor.

Tehlikeli Yol Kazalara Davetiye Çıkarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020 Elazığ depreminin ardından hızlı bir şekilde yapılaşmaya giren Mahalle Safran TOKİ evlerinin yapılması ile birlikte yolları geniş ve çift yol olacak şekilde hazırlandı fakat, TOKİ evlerinin bittiği noktadan itibaren kaderine terk edilen yolun, iki aracın yan yana geçmesine müsaade etmeyecek vaziyette gelişigüzel yapıldığı görülmekte. Gazetemize açıklamalarda bulunan Mahalle sakini Sıddık Çimtay, yetkililerin seslerine kulak vermediklerini belirterek ilgili kurum ve kuruluşları göreve davet etti.

Konuyla ilgili olarak Sıddık Çimtay şu ifadeleri kullandı; Safran Mahallesi küme evlerinde ikamet etmekteyiz. 2020 Elazığ depreminden sonra hızlı bir şekilde yapılaşan Safran TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edildi. Safran TOKİ’lerine yapılan yol, TOKİ’lerin bittiği yerden itibaren kaderine terk edildi. Sizlerin de gördüğü gibi buradan 2 tane aracın yan yana geçmesi mümkün değil. Bir araç duruyor, diğer araç geçiyor. Birbirlerine yol vermek zorunda kalıyorlar.

YOL VERİLSE BİLE GEÇMEK ZOR OLABİLİYOR

Bu yolda defalarca kaza meydana geldi, şans eseri olayda ölen vatandaşımız olmadı. Tabii ki bu birinin başına gelmeyeceği anlamına gelmiyor. İlgili kurum ve kuruluşlarla görüştükten sonra bizlere buranın Çayda Çıra Mahallesi'ne bağlandığını ifade ettiler, bizler de yine görüştüğümüz yetkili kişilerden buranın genişletilmesi için talepte bulunduk. Kendileri de bizlere olumlu bir cevap vermediler, sürekli geçiştirdiler . Sürücüler birbirlerine yol verse bile düzgün şekilde geçmek riskli olabiliyor.

YETKİLİLERE SESLENİYORUZ

Önümüzde yerel seçimler var, hangi çağda yaşıyoruz ki nüfus yoğunluğu olan bir mahallede iki araç yan yana geçemiyor? Bizler kaza olmaması için özellikle yol kenarlarına kendi imkanlarımızla dubalar koyduk ki, herhangi bir araç yolun boş tarafındaki yere yuvarlanmasın, uçmasın. Sizlerin aracılığıyla yetkililere sesleniyoruz, lütfen artık bu sorunu giderin. Tüm Mahalle sakinlerimizin beklentileri bu yöndedir. Dedi.