Tekataş: 'Elazığ'da Güzel Hizmetler Yapacağız'

Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Aday Adayı Ali Tekataş, seçim çalışmaları kapsamında Haber Ayrıntı Gazetesini ziyaret etti.

Tekataş: 'Elazığ'da Güzel Hizmetler Yapacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Elazığ Belediye Başkanı Aday Adayı Ali Tekataş, Medya Kuruluşumuzu ziyaret ederek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Tekataş, 20 yıllık bilgi birikimi ile Elazığ’da bu göreve talip olduğunu ve nasip olursa Elazığ’da güzel işlere imza atacaklarına inandığını söyledi.

“BASINIMIZI KIYMETLİ BULUYORUM”
Ziyaret kapsamında yerel basının çalışmalarına değinen Aday Adayı Tekataş: “2019 yılı yerel seçimlerinden sonra bir kez daha şehrimize hizmet etmek adına bu yola koyulduk. Vatandaşlarımızı ve basın kuruluşlarımızı geziyoruz. Vatandaşlarımız duygularını ve sorunlarını dile getiren, uzanmayan eli, konuşmayan dili olan basınımız bu manada çok kıymetli. Aynı zamanda mihmandarlık görevi de görüyorlar. Bu nedenle ben basınımızı çok kıymetli bulduğumu belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

“20 YILLIK BİLGİ BİRİKİMİ İLE BU GÖREVE TALİP OLDUM”
Adaylık sürecine ilişkin bilgi veren Tekataş: “Biz bu işe 20 yıllık bir bilgi birikimi ile talip olduk. Daha öncesinde iller bankasında çeşitli görevlerde bulundum. İller Bankası Bölge Müdürlüğü Görevinden 2017 yılında ayrılarak o zamanki Elazığ Valimiz şimdiki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun Van’a Vali ve Kayyum Belediye Başkanı olarak atanmasıyla beraber daveti üzerine Van’a gittim. Yaklaşık 2 yıl burada beraber çalıştıktan sonra Sayın Murat Zorluoğlu’nun Trabzon’da aday gösterilmesi ve seçimleride kazanması sonrasında 2019 yılının Nisan ayından itibaren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon Dairesi Genel Müdürlüğü görevini yürütüyorum. Bu 20 yıl içerisinde hep belediyecilik yaptım.” dedi.
 

“BİRÇOK İLDE ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK” 
20 yıllık bir belediyecilik geçmişi olduğunu vurgulayan Ali Tekataş, daha önceki çalışmalarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: “İller Bankası’na 102 belediye bağlıydı. Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya belediyeleri bize bağlıydı. Dolayısıyla orada her türlü sorunun projesi, yapımı ve finansmanı noktasında büyük katkılarımız oldu. Oradaki arkadaşlarımızla ve belediye başkanları ve personelleri ile kendi personelimizle birlikte hakikaten çok ciddi yatırımlara imza attık. Aynı görevleri Van’da ve Trabzon’da da devam ettirdik. Her iki ildede yaptığımız çalışmalarla önemli ödüller aldık.”
 

“DEPREM BÖLGELERİNDE GÖREV ALDIM”
Kahramanmaraş depremlerinin yaralarının sarılması adına depremin merkez üssünde görev aldığını belirten Tekataş: “2020 yılında meydana gelen Elazığ depreminde buradaydım. Depremi burada yaşadım. 2023 yılındaki asrın felaketi diye adlandırılan depremde de Kahramanmaraş ilinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirildim. Orada da Elbistan dahil 5 ilçede ve kısmen de Kahramanmaraş merkezde yaraları sarmaya çalıştık. Ayrıca 2010 yılında Karakoçan Okçular Köyü’nde meydana gelen depremde de görev almıştım. 1,5 yıl AFAD’da hizmet etme fırsatı buldum. Hakikaten Rabbim bir daha göstermesin ama bu depremlerde, 15 Temmuz’da vatandaşlarımızın, değerli hemşehrilerimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gösterdiği reaksiyon çok değerliydi. Ne kadar büyük bir devlet ve millet olduğumuzu gösterdi. Elazığ’da 25 bin konut kısa bir sürede yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. Hem bu tür hadiseler sonucunda hem de yaşamın devam ettiği yerlerde yeni sorunlar, sıkıntılar ve ihtiyaçlar doğacaktır ama bunlar çözülmeyecek şeyler değildir.” sözleriyle açıklamasını sürdürdü. 
 

“TÜRKİYE BÖLGESEL BİR GÜÇ HALİNE GELDİ”
Ak Parti döneminde Türkiye’nin bölgesinde söz sahibi bir ülke haline geldiğini ifade eden Başkan Aday Adayı Tekataş: “Ülkemiz ilk 100 yılımızın son çeyreğinde hakikaten Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve hükümetimiz sayesinde çok büyük bir atılım gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız artık dünya lideri olarak kabul ediliyor. Bunu sadece biz değil taraflı tarafsız herkes söylüyor. Bu bölgede artık söz sahibi ve güç olan bir ülke haline geldik. Diğer ülkelerin buralarda bir inisiyatif kullanacağı zaman Türkiye’yi göz önüne aldığını ve Türkiye’nin buranın hamisi olduğunu kabul ettiğini görüyoruz. Artık Türkiye’ye rağmen bir şey yapılamıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ak Partimiz artık ümmetin de umudu olmuş durumda.” İfadelerini kullandı.
 

“ELAZIĞ’IN SORUNLARI ÇÖZÜLMEYECEK SORUNLAR DEĞİL”
Aday Adayı Tekataş, Elazığ’da sorunları çözebilecek bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olduğunu belirterek: “Memleketim Elazığ’ın sorunlarını biliyoruz ve vatandaşlardan dinliyoruz. Çözülmeyecek sorunlar değil. Geçmiş dönemde belediye başkanlarımız çıtayı önemli bir yere çıkarmışlardır. Bizim amacımız 20 yıllık bilgi birikimimizle çıtayı bulunduğu noktadan daha büyük bir noktaya taşımaktır. Bunu yapacak gücümüz, müktesebatımız var. Bunları Türkiye’nin önemli şehirlerinde yaptık. Elazığ, Bingöl, Malatya, Tunceli Van ve Trabzon gibi illerde yaptık. Diğer illerdeki çalışmalara katıldık. Buralarda mesleki bilgimizi, görgümüzü, tecrübemizi artırdık. Uluslararası sempozyumlarda yer aldık. Trabzon’daki altyapı çalışmamız ödüllere layık görüldü. Van’daki çalışmalarımız ödüllere layık görüldü. Bunları uluslararası platformlarda bütün dünyaya anlattık. Bulunduğumuz yerlerde şehirlerimizdeki yaşama sebeplerini artırdık. Burada da aynı şeyleri yapmaya talibiz. Nasip olursa çok güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz. Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin.” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.