TEKNOFEST'te İpek Yolu Rüzgârı

Atatürk Havalimanında 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021'de İlimizi temsilen İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi bünyesinde gönüllü gençlerden oluşan Teknoloji Takımı, Roket Yarışmasında orta irtifa kategorisinde boy gösterdi.

TEKNOFEST'te İpek Yolu Rüzgârı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Havalimanında 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen; Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’de İlimizi temsilen İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi bünyesinde gönüllü gençlerden oluşan Teknoloji Takımı, Roket Yarışmasında orta irtifa kategorisinde boy gösterdi.

06-09 Eylül tarihleri arasında Aksaray / Tuz Gölünde düzenlenen TEKNOFEST 2021 Roket Yarışmasına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Bakan Yardımcısı M.FatihKacır, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş’un yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden birçok teknoloji meraklısı katıldı. Kıyasıya bir mücadeleye ev sahipliği yapan TEKNOFEST 2021 Roket Yarışmasında 544 Takım dereceye girebilmek için mücadele verdi.

Orta İrtifa’da (10 bin feet) İpek Yolu Rüzgârı
Cumhurbaşkanlığı himayesinde çok sayıda kurum ve kuruluşun desteği ile Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapımı üstlenilen İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Vakfı aracılığıyla projelerle ve desteklerle işletilmesi sağlanan, şehrimizin en önemli eğitim ve kültür tesisi olan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi 8 ay gibi kısa bir sürede önemli bir başarı elde etti. 

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Teknoloji Takımı orta irtifa kategorisinde 300 takımla yarıştı. Orta irtifa da başarılı bir ateşleme gerçekleştiren teknoloji takımımız yine aynı şekilde sorunsuz ve başarılı bir iniş gerçekleştirerek birçok rakibini geride bırakarak adını İstanbul finaline yazdırdı. Değerlendirme Kurulun, Teknoloji takımlarında uçuş ve iniş başarısı elde etmesinin yanı sıra, En İyi Takım Ruhu ödülü, tasarım koşullarına uygunluk, özgünlük ve değerlendirme ölçütleri gözeterek oylama yöntemiyle en iyi tasarıma sahip takımlara En Özgün Tasarım Ödüllerinin verileceği, 21-26 Eylül tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST'te davet edildi.


İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezine İki Ödül

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında İstanbul’da bu yıl 4.kez kapılarını misafirlere açan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te birbirinden farklı birçok mucit ve projelerin dereceye girmek için mücadele ettiği final yarışmaları tamamlandı. ROKETSAN ve TUBİTAK’ında ev sahipliği yaptığı Roket Yarışmasında İpek Yolu Teknoloji Takımı Türkiye 2.si oldu.

Gösterilen mücadele ve koordinasyonla güçlü bir takım olduğunu ispat eden İpek Yolu Teknoloji Takımı, En İyi Takım Ruhu ödülünü almaya hak kazandı. Yaklaşık 8 ay gibi kısa bir süre zarfında çalışarak TEKNOFEST’te iki ödül birden alan Teknoloji Takımımız bu şehrin gençlerine imkân verildiği zaman neleri başarabileceğini bir kez daha göstermiş oldu.
 

TEKNOFEST'te İpek Yolu Rüzgârı
TEKNOFEST'te İpek Yolu Rüzgârı
TEKNOFEST'te İpek Yolu Rüzgârı