Tobb Türkiye 100 Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Elazığ Ticaret ve sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, 8'incisi düzenlenen 'TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni' programı çerçevesinde, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi ödül törenine katıldı.

Tobb Türkiye 100 Ödül Töreni Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl 8'incisi düzenlenen program, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin, bu dönemdeki ortalama cirosunun yüzde 569 büyüdüğünü ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, böylesine büyük başarılar gösteren ve Türkiye’de 100'e girmeye hak kazanan şirketlerimizle iftihar ediyor, hepsini yürekten kutluyorum. Bu başarı elbette kendiliğinden gelmiyor. Buradaki şirketler, hem genç, hem yenilikçi, hem de sürdürülebilir şirketler. Türkiye 100 şirketlerinin yaş ortalaması yaklaşık 13 yıl. Türkiye 100 şirketleri herkesin bildiği işleri, çok farklı bir anlayışla yapmaktadır. Dijital teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar.” Dedi.

Türkiye'nin 2023 yılındaki toplam mal ihracatının 255,8 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdığını ifade eden Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, 2024 yılında ise mal ihracatını 267 milyar dolara, hizmetler ihracatını ise 110 milyar dolara çıkartacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Bolat'a plaket takdim etti.

Ödül Töreni ile devam eden program, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketine Bakan Bolat ve Hisarcıkloğlu'nun plaket takdim etmesi ile son buldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ise şunları söyledi.

“Ticaret Bakanımız Sn. Prof. Dr. Ömer Bolat ve TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, 8'incisi düzenlenen "TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni"ne katıldık.

TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkemizin her alanda kalkınmasına büyük önem vermekte ve bu amaçla yoğun çalışmalar yürütmektedir. Bu amaçla yatırımcılarımızı teşvik etmek amacıyla değişik parametreleri kapsayan değerlendirmeler yapılmakta ve başarılı şirketler ödüllendirilmektedir. Ülkemizin kalkınması ve milli gelir artışına önemli katkılar sunan “Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 Şirketi”ni tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”