Tren Geldi Boş Geldi

Yeterli tanıtım ve lobi çalışması yapılmadığı için ileri bir tarihe ertelenen Ankara-Van turistik trenine karşın seferleri sahiplenilen Ankara-Diyarbakır treni, ilimizde gelerek Yolçatı istasyonunda dört saat mola vermesine rağmen organisazyondaki hatalar sebebiyle şehir yeterince tanıtılamadığı için esnaflar 'tren geldi ama hoş değil boş geldi' diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Tren Geldi Boş Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TREN GELDİ BOŞ GELDİ

İlimiz turizm potansiyellerinin harekete geçirilmesi amacıyla ilimiz milletvekilleri ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın TCDD nezdinde yaptıkları girişimler sonucu  başlatılması planlanan ve Elazığ tren garında 4 saat, Palu’da ise 3 saat mola vermesi planlanan Ankara-Tatvan Turistik tren seferleri, yeterli ilgi olmadığı ve hiçbir bilet satılmadığı gerekçesi ile ileriki bir tarihe ertelenmişti.
Elazığ’da ilgili kamu  kurumlarının, STK’lar, esnaf odaları, turizm dernekleri ve hemşeri derneklerinin yeterli tanıtım ve lobi çalışmalar yapmamasından dolayı ertelenen Ankara-Tatvan seferlerine karşın, Diyarbakır kurumları ve STK’larının sahip çıktığı Ankara-Diyarbakır seferleri başladı.

KAFİLE TÖRENLE KARŞILANDI

Turistik Ankara-Diyarbakır tren seferi başladı ve ilk seferini yapan trenle birlikte beklenen turistler Elazığ'a geldi.
Turistik Ankara-Diyarbakır tren seferi Elazığ’da mola verdi. Ankara’dan Diyarbakır’a gelen ve dönüş yolculuğunda Elazığ’ı gezecek olan turistler Yolçatı Tren İstasyonu’nda karşılandı.
Turistler, otobüslerle Harput’a götürülecek. İlk olarak Sarahatun Meydanı’nda Mehter takımı ve folklor ekipleri turist kafilesini karşılandıktan sonra Harput gezisi yapıldı. 
Kafilenin Musiki Müzesi ziyareti esnasında Kürsübaşı dinletisi yapıldı ve yöresel ürünler ikram edildi.
İlimize gelen kafile, şehir merkezi ve kapalı çarşı civarı gezisi sonrası, Yolçatı İstasyonu’ndan Diyarbakır’a uğurlandı.

ORGANİZASYON YETERLİ Mİ?
İlimizde 4 saatlik mola veren turistik tren seferlerinin ilimizin tanıtım ve ekonomisine ne kadar fayda sağladığı tartışma konusu oldu.
Turistik kafileye tarihi Harput’un özellikleri ve tarihsel özelliklerinin dahi yeterince tanıtılmadığı, kapalı çarşı ziyaretine 10 dakika ayrıldığını ve Pazar günü olması dolayısıyla birçok esnafın kapalı olmasının organizasyon hataları olarak görüldüğünü dile getiren Elazığlılar, bu seferlerin önemini kavrayamayan bir turizm anlayışıyla şehrin bir yere varamayacağını ifade ettiler.

SEFERLER SAHİPSİZ KALDI

İlimiz tren garında 4 saat, Palu’da 3 saat mola verecek Ankara-Tatvan seferlerinin başlaması için bir toplantı dahi yapmayan Elazığ Valiliğinin, Ankara-Diyarbakır turistik tren seferleri için de herhangi bir toplantı yapmadığı, şehrin tanıtımı ve ekonomisi için önemli olan bu seferlerin önemini kavramayacak çaptaki yöneticilerin bu duyarsızlıkları ile meseleyi bir kuruma yıkıp işin içinde çıkma gayretlerinin şehre en büyük kötülük olduğunu ifade eden vatandaşlar, Elazığ’ın bu yönetim kadrosuyla turizmde öne çıkmasının mümkün olamayacağı dile getirdiler.

ESNAFLAR DA ŞİKÂYETÇİ

Turistik tren seferlerinin gidilen bölgenin tarihi ve turistik mekânları yanında yöresel ürünlerinin tanıtılması ve satışı dolayısıyla ekonomiye katkı anlamında önemli bir fırsat olduğunu ifade eden ilimiz esnafları da yetkililerin bu seferlere yeterli ilginin gösterilmediğini dile getiriyorlar.

KAPALI ÇARŞIYA BİR MİNİBÜS TAHSİS EDİLDİ
Tren kafilesinde gelen turistlerin Elazığ programında Kapalı Çarşı programı için bir minibüsün tahsis edildiği gelen 10 kişinin de açık olan birkaç dükkândan az sayıda yöresel ürün alıp 10 dakika içinde çarşıdan ayrıldığını ifade eden Kapalı Çarşı esnafları, bu konuda yetkililerden zamanlama planlamasını daha dikkatli yapmalarını istediler.

İLK SEFERDEN ALINAN DERSLERLE HATALAR GİDERİLMELİ
İlk kez yapılan turistik tren seferinde görülen eksiklikler ve yapılan hataların bundan sonraki seferlerde düzeltilmesi için yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Elazığlılar bu konuda Valilik bünyesinde oluşturulan bir komisyonun hem organizasyonu gerçekleştirip hem de eksiklikleri izleyecek bir izleme komitesi oluşturması gerektiğini dile getiriyorlar.