Turistik Trene Sahip Çıkalım

Ülke genelinde oldukça ilgi gören ve Ankara'dan Kars'a uzanan büyülü bir coğrafyada yolculuk eden Doğu Ekspresine alternatif olarak Tddy tarafından hizmete sokulması beklenen ve Elazığ'da 4, Palu'da 3 saat beklemesi öngürülen Ankara-Tatvan turistik seferleri talep olmaması sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Turistik Trene Sahip Çıkalım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin turizm açısından gelişmesi ve tanıtımının yapılması amacıyla Elazığ merkezde 4 saat, Palu ilçesinde ise 3 saat duracak olan ve Elazığ’ın tanıtım, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edilmesi ve ileri bir tarihe ertelenmesi üzerine ilimizin siyasilerinden açıklamalar geldi. 
Yapılan açıklamalarda Ankara – Tatvan turistik tren seferinin gelmesi için her türlü çalışmanın yapılacağı ifade edildi.


Daha önce Cumhur ittifakı milletvekilleri ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın girişimleriyle TDYY yetkilileriyle görüşülmesi neticesinde düzenleneceği açıklanan ve Elazığ merkezde 4 saat, Palu ilçesinde ise 3 saat duracak olan ve Elazığ’ın tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlaması beklenen Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edildiği ve ilgili yazı,  TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na gönderildi.

İLİMİZ SİYASİLERİNİN ÖNEMLİ GAYRETİ OLMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ MHP İl Başkanı Yunus Bal, TCDD Üst Yönetimi ile bir araya gelerek Elazığ Merkez ve Palu ilçesinde belirli saatlerde duracak şekilde programlanmış turizm açısından büyük katkı sunacak olan Turistik Van Gölü Ekspresi üzerine istişarede bulunmuşlardı.

İLİMİZ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT

Yapılan bu görüşmenin ardından yapılan açıklamalarda Ankara – Tatvan hattını yapacak olan turistik trenin 4 saat Elazığ merkezde 3 saat ise Palu ilçesinde duracağı ve proje ile Elazığ’ın turizmine ciddi katkı sağlanacağı açıklanmıştı. Elazığ kamuoyunda da büyük bir heyecan uyandıran bu gelişme şehrin turizm alanında önünün açılacağı bir gelişme olarak değerlendirilmişti.
Elazığ’ın tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlaması beklenen Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edildiği ve ilgili yazının TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

TCDD:“ TALEP OLMADI”

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sayın yolcularımız, TCDD TAŞIMACILIK A.Ş olarak 04 Mart 2024 tarihinde duyurusunu yaptığımız Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Tren seferlerine başlamak için turizm acentalarından vagon tahsis talepleri toplanmaya başlanmış ve kurumsal bilet satış sistemimizden de 17 Nisan 2024 tarihinde ilk sefer yapılacak şekli ile biletleri satışa sunulmuştur.
Her Çarşamba günü sefere çıkması planlanan ve 9 sefer olarak düşünülen Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Treni mahalli idareler seçimi ve Ramazan Bayramı sebebiyle yeterli yolculuk talebi oluşmadığı için ileri bir tarihe ertelenmiştir. Her birimizin heyecanla beklediği Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Tren seferlerinin yeni tarihlerinin belirlenmesinin ardından siz değerli yolcularımıza kurumsal sayfalarımız aracılığıyla duyurulacaktır.” denildi. 

MİLLETVEKİLİ KELEŞ:     “İPTAL DEĞİL ERTELEME“

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeterli yolculuk talebi oluşmadığı için tren seferinin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.
Milletvekili Keleş yaptığı açıklamada,“ Sevgili Hemşehrilerim, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi tarafından 04 Mart 2024 tarihinde duyurulan ve Elazığ’ımızın tanıtımına katkılar sunacak Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Tren seferleri için hazırlıklar tamamlanmıştı. Tren Ankara’dan Tatvan’a uzanan yolculuğunda, Elazığ merkezde 4 saat, Palu ilçemizde ise 3 saat duracak ve bölgemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına katkılar sağlayacaktı.
Her Çarşamba günü sefere çıkması planlanan ve 9 sefer olarak düşünülen Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Treni mahalli idareler seçimi ve Ramazan Bayramı sebebiyle yeterli yolculuk talebi oluşmadığı için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi tarafından ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bu durum, planlarda istemeden de olsa bir değişikliğe neden olmuştur.
Yeni sefer tarihleri belirlendiğinde, detaylarını siz değerli hemşehrilerimizle TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin kurumsal sayfaları aracılığıyla paylaşacak ve bölgemizin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız”dedi. 

AÇIKKAPI: “SEÇİMLER VE BAYRAM SEBEBİYLE TALEP OLMADI”

Konu ile ilgili Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı da açıklamada bulundu.
 Açıkkapı, Elazığ ve bölge için büyük önem arz eden turistik seferlere hazırlık hususunda şehrin ve bölgenin tüm katmanlarıyla hareket etmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.
Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, konu ile ilgili şunları söyledi:
“Cumhur İttifakı milletvekilleri ve Belediye Başkanımız ile birlikte TCDD nezdinde girişimlerimizle 17 Nisan 2024 tarihinde başlaması ön görülen Turistik Tren Seferleri Mayıs ayı sonuna ertelenmiş, Kurtalan Turistik Tren Seferi ise planlandığı gibi devam edecektir. Tatvan-Ankara/ Ankara-Tatvan Turistik tren seferlerine özellikle seçim ortamına girilmesinden dolayı tren seferlerinin konaklayacağı diğer illerde daha verimli olunabilmesi için ileri bir tarih, muhtemelen Mayıs sonuna ertelenmiştir.

AÇIKKAPI: “ŞEHRİN KATMANLARI DESTEK OLMALI”

Milletvekili Açıkkapı, "Siyaset Kurumunun şehrin ekonomik olarak faydalanmasına katkı, kültürel anlamda tanıtımına fayda sağlayacağına inandığımız bu iyi niyetli girişimine şehrimizin tüm katmanlarının, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber maddi, manevi destek vermesi büyük önem arz etmektedir.” Dedi.
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI LOKOMOTİF OLACAK
Açıkkapı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “15.04.2024 tarihinde akşam saatlerinde iptal olabileceği yönündeki duyumdan sonra ilgili seferlerde lokomotif görevini üstlenecek olan Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları ile yaptığımız görüşme akabinde, gerek Başkanımız ve gerek şahsımız TCDD Genel Müdürümüz ve Genel Müdür Yardımcılarımızla görüşme sağlamış, seferlerin bir mani keder olmazsa Mayıs sonuna ertelenmesi uygun görülmüştür" 

AÇIKKAPI: “HER BİR HEMŞERİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR”

Milletvekili Açıkkapı, "Elazığ Kamuoyundan tüm katmanlarıyla istirhamımız özellikle ilk süreçlerde gerekli ilgi alaka ve desteğin şehrimizin hali vakti yerinde olan hemşehrilerimizle gösterilmesi önem arzetmektedir.  Ayrıca , “#WelcomeToElazığ” hashtaginde olduğu gibi Turistik tren seferlerinin ülke sathında yaygınlaşabilmesi için her bir hemşehrimizin , yazılı ve görsel basın yayın organlarımızın, konuyu sahiplenmesi önemlidir. Arzumuz Kars Turistik Treni gibi popüler seferlere benzer şekilde zaman içerisinde Tatvan Turistik Seferi ve Kurtalan Turistik seferlerinin de popülerliğinin artması,  aylar öncesinden rağbet edilerek biletlerin tükenmesi, şehrimizin ve bölgemizin turizmine can suyu olmasıdır. İlimizin bu önemli çalışmayı sahipleneceğine inancımız tamdır, tüm hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

İlimiz tarihi ve turistik potansiyellerini harekete geçirmekle birlikte ekonomisine önemli bir can everecek turistik tren seferlerinin planlandığı gibi mayıs ayı sonunda başlatılması için talebin olması gerekiyor. 
Bu konuda başta basın-yayın kuruluşlarımız olmak üzere tüm hemşehri dernekleri, Ankara ve İstanbul’da bulunan vakıf ve dernekler yanında üst düzey bürokratların konuya el atarak gerekli talebin oluşması yönünde tanıtım ve lobi çalışmaları yapmaları gerekiyor.
Şehrin böylesine önemli ve siyasilerin görevlerini yeterince yaptığı bu olayda, Elazığlılar olarak bizler de üzerimize düşen görevi yaparak seferlerin başlatılmasını sağlamalıyız.