Üzüm üreticileri don nedeniyle büyük zarar gördü!

Elazığ'ın önemli üzüm üretim merkezlerinden Yurtbaşı Beldesi ve Hoş,Kıraç Elemi ve Sedeftepe köylerinde geçtiğimiz günlerde yaşanan don olayı, bölge ekonomisi ve çiftçileri üzerinde büyük bir etki yarattı.

Üzüm üreticileri don  nedeniyle büyük zarar gördü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu köyler, hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarına ciddi katkı sağlamakta olan üzüm üretimiyle tanınırken, don olayının ardından köylüler, ürünlerinin büyük kısmının zarar gördüğünü belirtti.

Çiftçiler, üzümlerinin tamamına yakınının don nedeniyle yandığını ifade ederken, bölgedeki yöneticilerden, siyasilerden ve bürokratlardan herhangi bir açıklama yapılmaması, köylüler arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. Üreticiler, yetkililerden destek beklerken, bu bölgenin aynı şekilde diğer illerdeki don olayından etkilenen bölgelerle birlikte değerlendirilmesini talep ediyor.

Ceviz ve badem üretimiyle bilinen Baskil ve Keban ilçelerinde açıklamalar gelmeye devam ederken, üzüm üreticisinin büyük bir mağduriyet yaşadığı ve bu durumun göz ardı edildiği belirtiliyor.

Yerel halk ve üreticiler, yaşanan zararın telafi edilebilmesi için devletin acil bir şekilde devreye girmesini ve belirli bir statüye alınmasını istiyor. Elazığ’ın tarımsal ekonomisinin önemli bir parçası olan üzüm üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak adına bu tür olaylara karşı daha etkin bir destek mekanizması oluşturulması gerektiği vurgulanırken,Üzüm üreticileri don olayının etkilerinin daha fazla yayılmaması için uzmanların ve yetkililerin bölgeye hızla müdahale etmesini bekliyor.

Üzüm üreticileri don  nedeniyle büyük zarar gördü!
Üzüm üreticileri don  nedeniyle büyük zarar gördü!
Üzüm üreticileri don  nedeniyle büyük zarar gördü!