Vali Toraman: 'Bu Toprakları Bize Vatan Yapan Tüm Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum'

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman , Mustafa Kemal Atatürk'ün 17 Kasım 1937 yılında Elazığ'ı ziyaret etmelerinin 84'üncü yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Toraman: 'Bu Toprakları Bize Vatan Yapan Tüm Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Toraman mesajında şunları ifade etti:“ Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Kasım 1937 günü ilimizi teşrif etmelerinin 84’üncü yıl dönümünü idrak etmenin  gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

Modern Türkiye’nin temelini atmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için yurdumuzun her köşesini gezip halkıyla iç içe olan Gazi’nin ilimizi ziyareti  bu şehrin evlatları tarafından bir onur payesi, bir kıvanç nişanesi olarak kabul edilmiş ve yıllardır gönüllerde özenle yâd edilmiştir. 

Kurtuluş Savaşımızın önderi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Doğu Anadolu’ya yaptığı son gezisinde İlimizi şereflendirdiği o gün Elazığ halkı, Ata’sına olan sevgi ve bağlılıklarının bir ifadesi olarak  Elazığ garına akın etmiş, O’nu yakından görebilmek düşüncesiyle  genç, yaşlı, kadın, erkek tüm halkımız yol boyunca adeta bir  sevgi seli oluşturmuştur. 

Bu vesile ile,  ömrünü ülkesine ve halkına feda eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,  kanları ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor saygılarımı sunuyorum.”dedi.