Ahmet POLAT

17 NİSAN BÜYÜK TEHLİKE…

Ahmet POLAT

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Liglerini yaptıkları toplantılar ile bölgeleri ve gruplarını belirleyerek 17 Nisan tarihinde başlatacak.

Buraya kadar her şey iyi güzel de…

Önemli olan ve kulüplerin sıkıntı yaşayacağı tek konu; futbolculara yönelik test mi aşı mı yaptırılacağı…

17 Nisan tarihli başlayacak Bölgesel Amatör liglerde toplam 266 takım mücadele edecek. Bu takımları yaklaşık her takım için 18 listedeki futbolcular, 2 antrenör, 1 malzemeci, 1 doktor yada masör, 2 yönetici, en az 4 saha görevlisi olmak kaydı ile bir takım 28-30 kişi sahaya çıkacaklar. Rakip takımda 30 kişi ve müsabakanın hakemleri ile beraber 34-35 kişi sahada test ve aşı yapılmadan korakor mücadele edecekler.

Geçtiğimiz günlerde Milli takımın Dünya Kupası Eleme maçlarda 14 futbolcunun testleri pozitif çıktı. Federasyon başkanı Nihat Özdemir Sağlık Bakanından aşı talebinde de bulunmuştu.

Peki, beyler; Türkiye’de futbol ya da spor sadece üst liglerdeki takımların ve futbolcuların sıkıntılarını, problemlerini ve de sağlık sorunlarını çözülecek.

Alt yapı diyoruz, gençlerimiz diyoruz ve futbol gelişmiyor gibi eleştiriler had safhada. Çözüm mercileri de sadece sözde çok kelimeler türetip tabiri caizse edebiyat parçalıyorlar. Gençlerin sağlık sıkıntılarını nasıl çözecekler bekliyoruz.

Covit-19 salgını sadece Türkiye’de hayatı felç etmedi; tüm Dünyayı etkisi altına aldı.

Burada sormak lazım şimdi başlayacak olan Bal Ligi maçları neyi yâda neleri doğuracak. Olası bir sıkıntıda kim ve kimler bu sorunu çözecek.

Milli takımda patlak veren ve liglerde zaman zaman yaşanan virüse karşı üst düzey futbolculara karşı aşı önlemi alınacaksa alt liglere de alınacak mı?

Antrenman programları başladı ve birçok kulüp yaklaşık 4 ya da 5 aydır çalışmalarını yapmaktalar. Ekonomik anlamda da takımlar beklenti içerisindeler ve ona göre kadrolarını oluşturdular.

Bal Liginin devam etmesi bir bakıma hayata dönüş ve spor aktivitelerinin devamı için önemli gelişme. Fakat her ne olursa olsun benim için önemli olan tek konu sporcu sporcudur. Elit kategorideki sporculara her türlü imkân ve destek sağlanıyorsa benim alt ligdeki oyuncularıma neden destek ve imkânlar sağlanmıyor.

Şu anlaşılmasın; federasyon çalışmıyor imajı kafalarda oluşmasın. Fakat birileri bu sorunlara değinmeli ve çözümü için sesini çıkartmalı.

İlimizden Fırat Üniversitesi, Yolspor ve Kovancılarspor takımları Balda temsil edecekler. Federasyon yetkilileri tarafından yapılan şifahi bilgiler ışığında testlerin yapılmayıp şehir hastahanelerinde aşı yapılacağı yönündeydi.

Şimdilerde ne aşıdan ne de testlerden bir ses var. Evrakların çıkartılmasında ise futbolculardan muvafakatname imzalanıyor yani sağlık raporu istenmiyor. Fakat ne hikmetse takımı çalıştıran antrenörlerden ise sağlık raporu isteniyor.

Yani bu sezon tam bir sıkıntı yumağı olmuş durumda.

. Bu sorun çözülecek mi ?

. Futbolcular virüse bulaşırlarsa ne olacak ?

. 10 haftalık maçlarda virüse yakalanan takımın maçları nasıl oynanacak ?

. Müsabakalarda saha komiserleri olmayacak kim yada kimler maçlarda görev alacaklar ?

Gibi sorunlara nasıl bir cevap bulunacak…

Merakla bekliyoruz bakalım halimiz nice olacak…

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları