Ahmet POLAT

Başkanlığa Genç Aday

Ahmet POLAT

Ülkemizde yeni spor branşları her geçen yıl yenisi ekleniyor ve bu branşlara da ilgi bir hayli artmakta.
Olimpiyatların sona ermesi sonrası tüm spor federasyonları seçimlere gidiyor ve başarılı olan başkan ve yönetim güven tazelerken; başarısız olan federasyonlarda da kan değişikliği yaşanacak.
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu da önümüzdeki ay içerisinde belirlenen takvim ile birlikte seçime gidecek ve başkanlık içinde genç bir isim var.
M.Mücahit Delioğlu…
Delioğlu, Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden dönem arkadaşım.
Sportif çalışmaları ile sürekli gündemde olan bir spor adamı.
Üniversite eğitiminin dışında yönetim bilimleri alanında yüksek lisans eğitimini almış, yaş kategorilerine göre çeşitli dönemlerde ay yıldızlı bayrağımız altında milli sporculuk yaparak ülkemizi Uluslararası arenada temsil etmiş.
Üstlendiği Judo branşında kulüp başkanlığı, antrenörlük ve temsilcilik görevlerinde bulundu.
Bu süre zarfında sayısız sporcu yetiştirip milli takıma milli sporcu kazandırmıştır. 
Ayrıca Milli Takım Antrenörlüğü ve Kulüp Başkanlığı görevlerinin yanı sıra Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ve birçok spor federasyonununda yönetim kurullarında aktif görev yapmakta.
Girişken ve çalışkan yapısıyla tanıdığım kardeşim M.Mücahit Delioğlu, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna adaylığını açıkladı.
Genç ve hırslı olması bu işin üstesinden geleceğine inancım tam.
Gerçekleşecek olan seçimde kardeşim M. Mücahit Delioğlu’na başarılar dilerim.
İnşallah Delioğlu’nun seçimi kazanmasıyla birlikte federasyona bağlı olan yeni branşlardanKorfbol, Kriket, SQUASH, Dalga Sörfü, Paintball, KURAŞ, HEMSBALL, PADEL, SAMBO ve SAVATEdaha iyi bir konuma gelir.
Seçimde toplam 110 kişi oy kullanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, eski federasyon başkanları, milli sporcular, antrenörler ve kulüp başkanlarından oluşan seçmenler yeni başkan ve yönetim kurulunu belirleyecek. 
Elazığ’dan da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu temsilen ASKF Başkanı Mustafa Gür ile birlikte Bordo 23 Elazığ Spor Kulübünden Zafer Aksuoğlu ile Abdullah Çınar hocalarımız oy kullanacaklar.
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu seçiminde adaylığını açıklayan kardeşim M.Mücahit Delioğlu’na başarılar diler, seçilmesi durumunda ilimiz için bu yeni 10 spor branşı için gerekli desteklerini beklerim. 
 

Yazarın Diğer Yazıları