Ahmet POLAT

DİYARBAKIR YENİLİYOR BİZ HALA…

Ahmet POLAT

 

 

Yine çevre iller; yine yenileme ve tadilat…

Bizde ise daha ses yok.

Konuya şuradan başlamak daha doğru olur sanırım. Futbol branşında ilimizde profesyonel olarak Elazığspor ve Karakoçanspor F.K. takımlarının ligleri devam etmekte.

Amatör ligler oynanmayacak ve Bal ligi ise ertelenmiş durumda.

‘’Herşeyde bir hayır vardır’’ sözü bu sezon için kullansak yanlış olmaz sanırım.

Olayın bir başka boyutu da şu ki; sahalardaki sıkıntıların giderilme çalışmalarına hız verilmeli. Başta Yolspor sahasının zemini tamamen bitmiş durumda. Fırat Üniversitesinin ise ışıklandırma sorunu var. Yetkili merciler zeminin değişimi sözünü vekillerden ve bakanlık yetkililerinden aldılar ama sonuç pek yok gibi.

Şimdi işin aslına gelelim; bir ilan sayfasında dikkatini şu çekti. Ergani Spor Salonu ile Ergani Sentetik Çim Sahasının genel bakım onarım işi yapım ihalesi yapılacak.

İlanda şu bilgiler yer almakta; (Ergani Spor Salonu İle Ergani Sentetik Çim Sahasının Genel Bakım Onarım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır: 1 Adet Ergani Spor Salonu iç ve dış boyası ve spor salonu zemin kaplaması İle Ergani Sentetik Çim Sahanın zeminin değişi, soyunma odasının onarımı ve tribün koltuklarının değiştirilmesi Genel Bakım Onarım İşi Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.)

Evetttt bizde ne zaman tadilat ve onarım işleri yapılacak beklemekteyiz.

İnanıyorum ki; Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN, ASKF Başkanı Mustafa GÜR başkanlığındaki çalışmalar ses getirir.

Amaç Elazığ, amaç gençlerimizin sağlıklı ortamda spor yapabilmesi.

Başkalarına varda bize niye yok…..

 

ÖNCE SAĞLIK….

 

Spor yapmak mı, yoksa virüse yakalanmakmı?

Futbolda alt ligler oynanmıyor, üst ligler ise şu aşamada ertelendi ve oynanacağı da meçhul.

Bu olayın farklı farklı boyutu ve gelişmeleri var. En önemlisi insan sağlığı ve şu içinde bulunduğumuz virüsün bir an evvel sona ermesi.

Evet, spor yapmak ve bu alanda gelir sağlayanların çoğunluğu olması muhakkak. Ama en önemli olan konu önce insan sağlığı. Sağlık Bakanlığı verilerin her geçen gün vakaların arttığını canlı yayınlarla duyurmakta.

Birlik ve kurallara uymak zorundayız. Hiçbir başarı ve şampiyonluk sağlıktan önemli değil.

Şimdi benim bu yazımı okuyanlar farklı düşünceye kapılıp; kendilerine göre yorumlayıp beni eleştirecekler.

Futbol alanı geniş sektörü olan bir spor branşı. Kulüp, futbolcu, antrenör, menajerler, hakemler, organizasyon birimleri (federasyon temsilcileri, saha görevlileri, güvenlik birimleri, sağlıkçılar vs.) ürün satış merkezleri gibi bir çok alan bu sektörde etken durumda.

Süper ligde bile bazı kulüplerde vaka olayları çıkmakta. Yalnız önemli husus şu; bir test fiyatı 200 ile 400 tl arasında. Her kulüp bu testi yapmaya kalksa 7 bin ile 8 bin lira arasında fiyat ortaya çıkmakta. Haftalık 7 bin liradan aylık toplam: 28 bin lira tutar. 1. Amatör ve 2. Amatör takımların sezonluk bütçesi bu parayı buluyor nasıl karşılasın.

Ya federasyon bu masrafları karşılar ya da maçlar tamamen oynanmaz.

Her açıdan değerlendirmek lazım.

Maçlar mı yoksa insan sağlığı mı?

Bi düşünün derim….

 

Yazarın Diğer Yazıları