Ahmet POLAT

GÖZLER ŞİMDİ TFF'DE…

Ahmet POLAT

 

Tüm Dünyayı, ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan virüs dalgası artarak devam etmekte.

Birçok spor organizasyonları iptal ve ertelenirken ne hikmetse Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör lig ile ilgili kararı hala ertelemiş durumda.

Birinci konu; UEFA A Ligi 4 Grup Ukrayna-İsviçre müsabakası Ukraynalı futbolcularında vaka sayısındaki artış nedeniyle oynanmayacak.

İkinci konu ise Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarını makul sayıda seyircinin izleyebileceğini söylemesi.

Üçüncü konu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tedbirler arasında sıraladığı; Spor müsabakalarının seyircisiz oynamaya devam etmesi, halı saha faaliyetlerine ara verilmesi ve en önemlisi eğitim yıl sonuna kadar online olarak sürecek.

Şimdi müsabakaların oynanması konusunda ne karar alınır acaba?

TFF ayağına sıkmak istiyorsa BAL Ligini oynatma kararı alsın. Acaba nasıl bir uygulama olur bekleyip görmek lazım.

Bir takım kişilerin gönülleri hoş olsun diye kararlar alınmaz. Daha önceki yazılarımda yazmıştım. BAL Ligi ve Amatör liglerin oynanması hususunda alınacak karar başta maddi sıkıntı yaşatacak. Her hafta yapılacak test fiyatı aylık 14 ya da 15 bin lira ödeyecek kulüp ben tanımıyorum.

Bazı kulüplerin bütçeleri testlerin bir aylık gideri ile sezonu kapatmakta.

En doğru karar bu sezon hiçbir şekilde oynanmaması ve önümüzdeki sezon için hazırlıkların yapılması olacaktır.

YILDIRIM; DÖNEMİ BAŞLADI…

Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübünde geçtiğimiz günlerde yönetim ve teknik heyette değişikliğe gidildi.

Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Eyüp YILDIRIM başkanlığa getirilmiş ve eski ruh tekrar geri getirilmek hedefiyle geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

YILDIRIM, futbol alanında başta Elazığspor ve Fırat Üniversitesi olmak kaydı ile üst düzey müsabakalarda forma giymiş ve akademisyenlik hayatında da isminden söz ettiren biri.

Yapılan değişikle sporun içinden gelenler ve etkili isimler elde edilen başarıyı daha üst sıralara çıkartacakları kanaatindeyim.

Pandemi dönemiyle beraber liglerin oynanmaması bu tür gelişmeler için büyük bir avantaj olmakta. Yapılacak çalışmalar ve teknik heyetin takım üzerindeki değerlendirmeleri daha geniş kapsamlı yapılıp hata yapma oranı ister istemez azalır.

Başta başkanlık görevini üstlenen Eyüp YILDIRIM hocamıza, yönetim kuruluna ve teknik heyette görev alan hocalarımıza başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları