Ahmet POLAT

HAKEMLER SEZONU BİTİRİRMİ ACABA?

Ahmet POLAT

HAKEMLER SEZONU BİTİRİRMİ ACABA?

Türkiye’de futbol alanında en üst kategori olan Süper Ligde; müsabakalarda yaşanan ciddi hatalar sonucu hakemler sezonu nasıl bitirecek merak ediyorum…

Serdar Tatlı başkanlığındaki hakemler her hafta farklı bir gelişme ile gündeme oturuyorlar. Cüneyt Çakır’ın sakallı maça çıkması, Deniz Çoban’ın topun dışardan çevrilip sonrası gelişen atakta gol olması, Bahattin Şimşek’in kasti tekmeleri es geçip kırmızı kartları verememesi gibi ciddi hatalar futbolda konuşulan tek mevzu oldu.

Hakemler stres yönetimi ile ilgili her sezon başında gerekli eğitimleri almaktalar. Yalnız müsabakanın atmosferine göre ve takımların lig sıralaması ve de konumuna göre saha içerisinde tutum sergilenmesi istenir. Şimdi son 3 haftada yaşanan hakem kararlarına

 bakıldığında pimi çekilmiş bomba gibi kimin elinde patlayacak merak konusu.

 

 

 

TATLI’YI YANLIŞ ANLADILAR….

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı geçtiğimiz günlerde bir TVprogramına katılmış ve hakemlere verdikleri talimatta ‘’VAR yokmuş gibi müsabakaları yönetin’’ bu sözü sanırım yanlış anladılar.

Özellikle Fenerbahçe-Başakşehir maçının hakemi Barış Şimşek, VAR’da görev yapan Cüneyt Çakır’ın uyarılarını hiç kala almayarak kasti tekmeleri hep es geçti ve akabinde kırmızı kartlar ve teknik heyetteki Okan Buruk’un tribüne gönderdi.

Yeni bir oluşum içinde olan Fenerbahçe’nin teknik ekibinin, Sportif Direktörlük ve yeni transferler spor kamuoyu tarafından hep eleştiri konusu olmuştu ve olmaya da devam ediyor. Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Başakşehir en güçlü rakibi Fenerbahçe müsabakası taraftarların olmaması zaten futbolun zevkini kaçırıyor. Ancak futbol severler sahada da çekişmeli bir maç izlemek istiyor fakat sahada futbolun dışında hakem ön plana çıkıyor ve 3 puan bir takımdan alınıp diğer takıma verilir gibi tutum sergileniyor.

ALT LİGLER NE YAPSIN…

Şimdi olayı bir başka boyuta taşıyalım ve Türkiye’de bir tek Süper Lig yok ki? Alt ligler ne yapsın diye sormamak elde değil. Herkes kendi takımının başına gelen hakem hataları ile boğuşuyor. Sezon sonu olurmu ? Nasıl biter ve hakemler bu hatalı kararlarıyla hala gündeme gelir mi ?diye sormuyor değil.

İlimizde başta Elazığspor ve Karakoçan Futbol Kulübü takımlarımız da hakemlerden dert yakınıyor. Elazığspor’un iç saha yada dış saha maçlarında acemi hakemlerin mağduru oldular. Kasti tekmeler, verilmeyen penaltılar ve akabinde gelen kırmızı kartlar. Şimdi nerden baksan elinde kalacak konular. Kimi nereye şikâyet edeceksin. Bazı planlar, hedefler ve sözler var gibi geliyor akla. İnşallah bu senaryodan ibarettir….

Yazarın Diğer Yazıları