Ahmet POLAT

Mısır Adaylığını Açıkladı

Ahmet POLAT

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanlığı için eski hakem ve eski MHK üyesi Hamza Mısır adaylığını açıkladı.
4 Eylül’de Ankara’da Anadolu Hotel Airport’ta yapılacak olan seçim için mevcut Başkan Abdurrahman Arıcı, tekrar adaylığını açıklayacak mı?
Kimisine göre yaşının elverişsiz olması, kimisine göre Temsilciler Kurul Başkanlığı ile beraber yürütmede zorluklar çekmesi ve de kimilerine göre ise yeni yüzlerin artık direksiyona geçmesi fikirleri hâkim. 
Genel Başkan Arıcı’nın daha önce söz verdiği vize bedellerini hakemlere verilmesi seçim yatırımı konusunda önemli bir gelişme açıkçası…
Bu gelişmelerin dışında dün yeni bir gelişme oldu ve eski hakem ve eski MHK üyesi Hamza Mısır adaylığı açıklayarak seçimin de çekişmeli geçeceği görünüyor.

HAMZA MISIR KİM ?

1968 yılı Akçaabat doğumlu. Kuzey TV, Taka Gazetesi, Sonnokta ve Kuzey Ekspres’te “Spor Müdürlükleri” görevlerini yaptı. Trabzon’da çeşitli amatör kulüplerde futbol oynadıktan sonra futbol hakemliği yaptı. 12 yıl klasmanda düdük çalan Mısır’ın Türkiye Süper Ligi’nde birçok lig müsabakasında görev aldı. Kariyerinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ilk lig maçını yönetme, Barcelona maçında 4.hakemlik yapma gibi önemli görevleri de oldu. Mısır, TFF Merkez Hakem Kurulu üyeliği yanında, TFFHGD (Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği) genel merkez yöneticiliği, Trabzon Şube başkanlığı görevlerini de yürüttü. Mısır; Mustafa Çulcu başkanlığındaki MHK’de Muhittin Boşat, Ünsal Çimen, Kamil Abitoğlu, Hakan Sivriservi, Ferhat Gündoğdu ve Nihat Mızrak ile beraber görev aldı.

TATLI NE TAVIR SERGİLEYECEK…

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı 4 Eylül’de gerçekleşecek olan genel başkanlık seçimi için nasıl bir tavır sergileyecek…
Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) seçimleri sürekli koordineli ve ortak yapılan fikir alışverişler ile aday ya da adaylar belirlenir.
MHK Başkanı ve yönetiminin mevcut başkan ile devam mı ya da yeni bir isim ile çalışma kararı alacaklar.
Camianın içinden gelen birisinin bu tür makamlarda görev alması gerekir aslında. Fakat; bu camia öyle bir camia ki baskı ve zorbalıkla birilerinin işaret ettiği kişiler bu tür makamlara getirtiliyor.  
Ne bekleyeceksin bu baskı ile yapılan işlerden…
Bakalım gün neyi doğuracak ve hakem camiasının sıkıntıları yeni başkan ve ekibi ile gözüm bulacak mı?
 

Yazarın Diğer Yazıları