Ahmet POLAT

Ne Zaman Bitecek Bu Sıkıntılar

Ahmet POLAT

Elazığ’da 20 Ocak 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası hasarlı binaların yıkımı, yapımı ve en önemlisi vatandaşın cebinden ne kadar çıkacağı henüz netlik kazanmadı.
Merkez üstü Sivrice’de 6,8’lik deprem başta Sivrice ve kent merkezinde çok sayıdaki vatandaşları hem ikamet hem de ekonomik anlamda sarsıntıya soktu.
Çoğu binaların yıkımı ve Toki tarafından yeni binaların yapılıp mağdurlara teslimleri gerçekleşirken, şehrin çoğu yerinde yıkımların daha bitmemesi ve akıbetinin ne olacağı konusunda da netlik kazanmayan yerler çoğunlukta.
Toki’de teslim edilen evlerin işçiliklerinin çok kötü olması, su sıkıntısı, yolların asfaltlanmaması, ulaşım gibi ciddi sıkıntılar vatandaşları çileden çıkartmış durumda.
Ayrıca; yıkımı yapılan ya da yapılmayan ağır hasarlı olan evlerin yapımı konusunda da Belediye’nin mi  yoksa müteahhitler tarafından yapılması konuları da henüz çözüme kavuşmamış.
Abdullahpaşa Mahallesi’nin büyük bir kısmı bitmiş ve teslimatı yapılmak üzere. Fakat bazı yerlerin Belediye tarafından yapılacağı ve de Şahin Başkan tarafından verilen vaatlerin yerine henüz gelmediği açıklamaları yapılmakta. 
Yapılan bu gibi eleştirilerin en kısa sürede netlik kazanıp vatandaşların havada kalan soruları bir an önce cevap bulunmalı. 
Biri ya da birileri bu sıkıntılardan nemalanmak istiyorlarsa bunun cevabı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından yapılacak açıklama ile son bulunmalı. 
Evet deprem vatandaşları çok ama çok derinden etkiledi.
Çözüm mercileri de bir an evvel vatandaşın içini rahatlatacak çözümlerini bildirmeleri gerekiyor.
Bazı evlerde 2 ya da 3 aile bir ikamet etmekteler. Kira fiyatlarındaki artık vatandaşları bezdirmiş durumda. 
Devlet BABALIĞINI göstermeli, bir an evvel sorunları çözüp vatandaşın yüzünde tebessüm sağlamalı. 
 
BİRİLERİ DUR DEMELİ
İstasyon Caddesi son günlerde silahlı çatışmaların, kavga ve döğüşün yaşandığı mekân ve en önemlisi uygun olmayan nahoş durumların yaşandığı yeri olmuş durumda.
Tren Garı üst kısmında benzinlik İstasyonu ve Yurtbaşı, Sivrice Otobüslerinin kalktığı mekanda son günlerde gündüz saatlilerinde uygunsuz araçlar içerisinde yaşanan olaylar, gece geç saatlerde ise silahların patladığı yer oldu.
Emniyet güçlerine verilen ihbarlara göre bir çözüm bulunamaması vatandaşları tedirgin etmiş durumda.
Başta Muhtarlık; konu ile alakalı Emniyet birimleri ile görüşme yapıp yaşanan sıkıntılara çözüm bulunmalı.
Birileri bu nahoş duruma dur demeli…
 

Yazarın Diğer Yazıları