Ferhat Hanedan Güven

Bir Şehidin Ardından

Ferhat Hanedan Güven

Şahsımı bu yazıyı yazmaya götüren süreç, şehidimizin isminin İzmir’in Buca ilçesinde bir okula verilip sonrasında tepkiler üzerine isminin okul tabelasından kaldırılmasıdır. Bu araştırmaların devamında şehidimizin isminin 1 Ekim 2010 tarihinde Fatihteki Şehitler Anıtı’ndan çıkarılması da üzücüdür. Hatırlatmak isterim; ki, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde Gaffar Okkan Spor Yerleşkesi isminin tabeladan kaldırılması için belediye meclisini toplayan zihniyetle Şehit Esat Oktay Yıldıran ismine demokrasi makyajıyla tepki gösterenler aynı zihniyetin savunucularıdır.

 Güneşin aydınlatamadığı toprakları AY YILDIZ ile aydınlatan kahramanlar vardır. O kahramanlardan biri de Kara Harp Okulundan piyade teğmen rütbesiyle mezun olup, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda görevini başarıyla tamamlayıp kendisine verilen görevleri kanun, yönetmenlik ve diğer yasal mevzuat içinde en iyi şekilde yapmak için çabalayan Kahraman Esat Oktay Yıldırandı.

Görevini başarıyla tamamlayan Şehit Esat Oktay Yıldıran’a Türk Silahlı Kuvvetleri Hizmet Övünç Madalyası ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası verilmişti. Devletimizin kudretine, milletimizin ferasetine inanarak canla başla çalıştığı için

İstanbul 23. Piyade Tümeni’ne tabur komutanı olarak atanmıştı. 22 Ekim 1988 günü eşi ve çocuğu ile birlikte Ümraniye’nin Sarıgazi semtindeki askeri lojmanların önündeki duraktan bindiği halk otobüsünde, alçak ve hain terör örgütünün saldırısı sonrası şehit düştü.

Devletimizin kudretine inanan vatandaşlarımızı basiretsizliğe sürüklemek için tek kalemden yazılan mağduriyet senaryoları devreye sokuldu. Şehit Esat Oktay Yıldıran, kanun, yönetmenlik ve diğer yasal mevzuat içinde kendisine verilen görevleri ifa ederken terör örgütünün iç hesaplaşmalarının en yaygın olduğu dönemde sergilediği duruştan taviz vermediği ve devlet terbiyesinden vazgeçmediği için hep hedef oldu. Oysaki, devletimizi, milletimizi mağdur eden zihniyetti onun bu duruşunu eleştiren ve onun değerlerini hedef gösteren. Yani, o bir işkenceci değil; görevini en iyi şekilde yapan Diyarbakır Cezaevi İç Güvenlik Komutanıydı.

Ve bugün…

15 Temmuz Darbe Girişimi başarılı olmadığı için Ömer Halisdemir kahraman. Şayet darbe başarılı olsaydı Ömer Halisdemir başta olmak üzere o gece millî bir duruş sergileyen hepimiz hain olacaktık.

Bu güne dönerek soruyorum ve sorguluyorum. Devletine ve milletine hizmet eden, başta bölge halkı olmak üzere; ülkemize her türlü hainliği yapan alçak ve ahmak zihniyetin savunucularına karşı milli duruş sergileyen bir isim olan ve 1970 Kara Harp Okulu Mezunlarının da dile getirdiği gibi “Yeri doldurulamayacak müstesna insan”. Şehit Esat Oktay Yıldırın’a kim hangi gerekçe ve nereye şirin gözükmek maksadıyla işkenceci diyebilir?

Diyarbakır Cezaevi’nde Emperyalizm’in kuklalarına boyun eğmeyen Şehit Esat Oktay Yıldıran yüce Türk milletinin Kahraman bir komutanıdır. Asıl işkenceci bir halkın evlatlarını özgürlük ve demokrasi duygularıyla kaçırıp annelere evlatlarının tabutunu taşıttıran zihniyettir. Diyarbakır cezaevinde alçak ve ahmak zihniyetin savunucularının avukatlığını yapanlar Başbağlar, Pınarcık, Güçlü Konak, Çevrimli köylerinden yükselen ağıt seslerini duymayan ya da duymak istemeyendir. Nupelda’nın, Ayaz’ın, Eren’in, Yasin’in hayallerinin çalınmasına izin verenlerdir. 10 aylık Bedirhan bebeği öldürecek kadar alçak ve hain olan zihniyetin savunucularıdır.

Bedr’in aslanlarının şanını düşürmek isteyen Türk ve Türkiye düşmanları bilmelidir; ki, 22 Ekim 2024 tarihi de şahit olsun; ki, şehitlerimizin nasihatini emanetleştirmenin çabası içinde olacağız. Bugün İşkenceci Esat diyenlere tahammül edersek yarınımız olmasın.

Son olarak bir Tuncelili olarak şunları ifade ediyorum. Benim hakkım şehidimize helaldir; ancak, asıl olan vatan için canını ortaya koymuş şehitlerimizin bizlere hakkını helal etmesidir. Ben Şehidimiz Esat Oktay Yıldıran’ın kabrini ziyaret ettiğimde tepki gösterenler olmuştu. Demokrasi notalarıyla terör marşı, terör çığırtkanlığı yapanlar Türk ve Türkiye düşmanıdır. İşkenceci Esat diyenler de Emperyalizm’e şirin gözükmek isteyen kandil itleri, demokrasi maskeli terör savunucularıdır. Şehidimiz Esat Oktay Yıldıran’ı rahmet ve dua ile anıyorum. Tunceli’den Kıymetli Ailesine selam, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları