Ferhat Hanedan Güven

Gaffar Okan İsmi Diyarbakırdır..!

Ferhat Hanedan Güven

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde DEM Partili belediye ilçedeki Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okan Spor Yerleşkesi ismini kaldırma kararı almış. Alınan bu karar kin, nefret ve provokasyon değilde nedir ?

Diyarbakır’ın, Diyarbakırlının gönlünde yer edinmiş bir ismi kaldırmak cahillik, bu cesur ve kahraman ismi kaldırma girişiminde bulunmak ihanettir.

Ne diyordu Şehit Emniyet Müdürümüz Diyarbakırlıya eziyet edeni yakarım. Sanırım bu cümleden rahatsız oldular. Öyle ya Diyarbakır Anneleri evlatlarını istiyor. Evlatlarını isteyen annelere tahammülü olmayanın, kahraman müdüre tahammülü olur mu ?

Yapılanı korumak ve kollamak, konulan taşların üstüne taş koymak yerine varolanı yıkmak belediyecilik değildir. Diyarbakır başta olmak üzere yöre kayyum ile hizmet çağını yaşadı ve huzur iklimi ile bu çağı yaşamaya devam ediyor.

Bölgenin rengini, yörenin motifini yok sayan DEM anlayışı elbette alınterini görmezden gelerek yeniden gözyaşı dönemine dönmek istiyor sanırım. Lakin açık ve net bir şekilde bilinsin ki, Diyarbakır başta olmak üzere yöremizin hiç bir yerinde provakasyon trenine makinist bulunmayacaktır.

Belediyecilik provakasyon çıkarmak için hamle yapılacak bir yer değildir. Belediyecilik hizmet üretecek bir yerdir, alandır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve dayanışması için canını ortaya atmış şehitlerimizin isimlerini silmek bu vatana ihanettir. Bu vatana ihanet edenin ne belediyede, ne mecliste ne de milletimize hizmet edecek hiç bir alanda yeri yoktur, olamazda…

Şehit Emniyet Müdürümüzün ismini spor kompleksinden kaldıranlar buradan bir kez daha görünüyor ki gençlerimizi spora, sanata değil kandile göndermenin hazırlığı içindedir. O spor kompleksi Diyarbakırlı gençlerindir, ismi de Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okan Spor Kompleksidir.

Diyarbakırlı Gaffar Okan isminden rahatsız değildir. Diyarbakırlı Gençlik Merkezleri adı altında çocukları, gençleri kandile gönderen merkezlerden rahatsızdır. Diyarbakırlı sırf evlatlarını aradığı için nöbete katılan annelere hain diyen ahmak ve alçak zihniyetten rahatsızdır.

Diyarbakır’a ve Diyarbakırlıya hizmet edeceğini iddia eden bir zihniyet Diyarbakırlıya eziyet edeni yakarım diyen Şehit Emniyet Müdürünün ismini kaldırma girişiminde bulunuyorsa beş yıllık hizmet karnesini zaten ortaya koymuştur demektir. Biz Diyarbakırın, Diyarbakırlının ve bölgenin sesi olmaya devam edeceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları