Ferhat Hanedan Güven

Gümüş Kapı Huzura Açılır

Ferhat Hanedan Güven

Evet Gümüş kapı huzura açılır. Kepenkler kapanmaz artık. Canları bekler..! 

Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimiz başta olmak üzere son yıllarda Kahraman Güvenlik Güçlerimizin yaptığı başarılı hamleler ile bölgemizde huzur iklimi hakim kılınmıştır. 

Önceki yıllarda terör örgütünün bölge halkına verdiği zarar dolayısıyla karayollarımız kapanıyor, ilimize yatırım yapılmıyor, turist gelmiyordu. Ancak bugüne bakılınca Huzur iklimiyle beraber karayollarımız turizm için kapanıyor, ilimize çeşitli yatırımlar yapılıp teşvikler veriliyor ve kentimiz hakettiği noktaya ulaşıyor. 

İlimiz Tunceli 2018 yılında Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası, yine 2018 yılında Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası, 2019 yılında ise Dünya Rafting Şampiyonasına ev sahipliği yapmıştır. Bugün ise Anadolu’muzun Horasan’ı Tunceli MOTOFEST’e ev sahipliği yapmaktadır. 


Huzur iklimiyle beraber çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan ilimizde esnaflarımız alınteri dökmüş, gözyaşı dönemi sona ermiştir. Tanımakla Başlar Her Şey mottosuyla Gümüş kapı teröre kapanmıştır.

Tunceli Ailesi olarak Valimiz Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında huzur ortamını bozmaya, sekteye uğratmak isteyenlere karşın Ali Boğazında, Mercanda, Ahpanosta, Munzurlarda huzur ve güven ortamı için peygamber ocağının erenleriyle bir bütün olarak alınteri döktüğümüz  sürece erenlerin ve evliyaların diyarı Tuncelimiz inancı, kültürü kısacası toplumsal mekanizması gereği bu sürecin bir parçası olarak şehrimize ve geleceğimize sahip çıkacaktır. 

Son olarak biliyoruz ve anlıyoruz ki; 
Sanatçılar siyaset değirmeninizi çevirmiyor, panellerde terör propagandası yapılmıyor, Ovacık karayolumuzda yükselen sesler Tuncelimizin geleceğini inşaa ediyor diye rahatsızsınız. Emin olun ki tam tersi sizler siyasi rantınız, menfaatiniz ve çıkarlarınız için Munzur Kültür ve Doğa Festivali adı altında zaten kişisel hırslarınızı tatmin ediyorsunuz o yüzden elinizdeki aynayı indirin ve Tunceli MOTOFEST ile kentimizin kazandığı önemi görün. 

Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli’ye tüm dostlarımızı bekliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları