Galip Önlü

Katil Netenyahu!

Galip Önlü

Gazze’de insanlık dramı devam etmektedir. Ayrıca şuan İsrail’in tamamında Hamas’ın rehin aldığı kişilerin aileleri, yakınları, arkadaşları ve dostları gözyaşı dökmektedir.

Hamas 7 Ekim’de 251 Musevi ve yabancıyı esir alarak Gazze’ye götürmüştü.

Bunların içinden 4 kişi geri gönderildi. 8 kişi İsrail tarafından kurtarıldı. 105 kişi esir takaslarında serbest kaldı. 37 kişi Hamas tarafından infaz edildi. Şuan ise 97 İsrailli Hamas’ın elindedir ve sağdır.

Hamas sonuna kadar gelinmiş ateşkes ve takas değişimi antlaşmasının son dakikada Netenyahu tarafından bozulup reddedilmesi sonrası, 6 rehineyi infaz ederek çekilmiş videoları yayınladı.

Bu 6 kişinin infaz edilmesi, İsrail’i en az 7 Ekim baskını kadarınca sarstı diyebiliriz.

Zira İsrail’de halk sokaklara döküldü. Belki bugüne kadar bir ilk olacak şekilde Netenyahu protesto edildi. Çünkü videolarda eğer antlaşma gerçekleşseydi ve antlaşma Netenyahu tarafından bozulmasaydı o gün serbest kalacak 2’si kadın 4’ü erkek erkeğin son anları gösteriliyordu.

Videoda genç bir kadın “Sizi seviyorum, sizi özledim” diyor ve ardından cesedi görülüyor.

Netenyahu “Eğer rehineler için uzlaşmaya varırsam, Hamas bize her istediğini yaptırabilecek ve özgüven kazanacaktır” düşüncesiyle hareket ederek kendi halkından olan insanların bile ölümüne kulak tıkamıştır.

İnsan ölümü kolay kolay tasvip edilecek bir şey değildir.

Lakin bakınız Amerikan medyası olan “The Wall Street Journal” ın bu konudaki başyazısı şu oldu.

“Teröristler, biri çifte vatandaş ABD’li olmak üzere 6 İsrailli rehineyi öldürdü ve ardından İsrail, Hamas’a taviz verme baskısı altına girdi.”

Gazetenin sahibi Rupert Murdoch, Terör Devleti İsrail’e bağlılık yemini etmiş bir yandaştır.

Bunu niye söylüyorum.

The Wall Street Journal… ABD’nin sözde en meşhur gazetelerinden biri olan bu medya organının ne olduğu ve kimlere çalıştığını delilli ispatlı şekilde görünüz diye…

Gazze’de 40 binden fazla Filistinli masumun katledilmesine tek bir ses çıkarmayan ve soykırımı görmezlikten gele Batı medyasının kaç paralık olduğu, kime çalıştığını görünüz diye…

Bir diğer yandan El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde de bu hususta bir açıklama yaptı. Demeç şöyle:

“Esirlerin ölümünden tamamıyla İşgal ordusu ve Netenyahu sorumludur. Çünkü esir takası antlaşması önerilerinin hepsini kasıtlı olarak engellediler. “

Değerli arkadaşlar, satırlarımı şu son iki tespit ile sonlandıracağım.

Filistin sorununda şu iki saptama gelecek tarih adına da asla unutulamamalıdır.

1)ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batı Emperyalizminin ve onun savaş örgütü NATO’nun askeri, diplomatik ve ekonomik desteği olmadan İsrail, en fazla bölgedeki diğer ülkeler gibi sadece krizden krize sürükleyen bir Ortadoğu ülkesi olurdu.

2)7 Ekim 2023’te Filistinlilere karşı başlattığı soykırım savaşında ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batılı emperyalistlerin, kayıtsız koşulsuz çok yönlü desteği olmasaydı İsrail değil bu savaşı 11 ay, birkaç hafta bile sürdüremezdi.

Evet, bu iki tespitim üzerine ne Zulüm ordusunu ne de Zulme destek olanları unutmayacağız.

 

Yazarın Diğer Yazıları