Serkan GÜRTÜRK

AK PARTİ ELAZIĞ KONGRESİ

Serkan GÜRTÜRK

 

Ak parti 7. Olağan kongresini geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirdi. Pandemi yasakları gölgesinde yapılan kongrede yeni bir heyecan ile birlikte yeni bir ruh göreve geldi.

Yapılan kongre, 2023’e giden zorlu ve çileli yolların da ilk adımı oldu. Erdoğan’ın her ilin Ömer’i bularak yola devam ediniz talimatı çerçevesinde gerçekleştirildi. Kongrenin hemen ardından bu yolda ilk adımların atıldığı bir dönüm noktası oldu.

Kongreye yeterli katılımın olmadığı eleştirileri de birçok açıdan yersiz, temelsiz ve haksız bir yerde duruyor.

Bu kongreyi geçmiş kongrelerden ayıran çok önemli bir gerçek var.

Bu kongre; dünya mazlumlarının ümidi, dünyaya hakkı ve hakikati haykıran kurucu partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olmadığı bir kongreydi.

 Bu kongre; pandemi yasakları çerçevesinde insanların kendilerini topluluklardan uzak tutmak zorunda ve mecburiyetinde htiği bir kongreydi.

Bu kongre; salgının seyrinin ve dolayısıyla vaka sayılarının oldukça düştüğü bir dönemde gerçekleştirilmişti ve hiçbir Ak Partili bu olumlu gelişmeyi olumsuza dönüştürecek bir eylemin içinde olmayı düşünmediği ve hatta bunu bir vebal gördüğü bir kongreydi.

Bu kongre; salgın ve olası bulaşma riski sebebiyle parti yöneticilerinin kendi tabanını hatır- gönüle  dayalı olarak ısrarla kongreye katılmaya çağırmaktan özellikle uzak kaldıkları bir kongreydi.

Bu kongre, mensubu bulunan bir dava arkadaşının sağlığını olumsuz etkileyebilme ihtimalinin hassasiyetiyle yapılan ve zaten böyle formatlanan ve sonucun da görüntünün de böyle olması öngörülerek sağlığın bir numaralı öncelik sayıldığı bir kongreydi.

Aslında bu tablo, Ak Partili yöneticileri ile üyelerinin yasak ve kısıtlamalara ve hatta uyarılara ne kadar dikkat ettiklerinin bir resmi ve görüntüsüydü ki bunu eleştirmek değil, alkışlamak icap eder.

Kongre Ak Parti’ye ve onun kurumsal kimliğine uygun ve bir görsel şölen içinde gerçekleştirilmiştir. Yapılan salon düzenlemeleri, misafirlerin karşılanması, oturum düzeni ve delegelerin oy verme işlemleri sorunsuz bir şekilde başlamış ve sonuçlandırılmıştır.

Vaktin vacibine uygun  ve halkın sağlığına önceleyen bir bakış açısıyla yapılan kongrenin ilimize, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve  yönetimde görev alan isimlere hayırlı uğurlu  olmasını diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları