Serkan GÜRTÜRK

BEYAZ AK PARTİLİLER!

Serkan GÜRTÜRK

 

Ak Parti; 2002 yılında  halkımızın daralan yüreğine bir umut ışığı olarak doğdu.

Kalkınmayı sadece bir azınlık zümre için değil herkes için sağlamak için yola çıktı.

Partinin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’ın samimiyetle başladığı yolculukta zaman zaman trenden inenler oldu ama onlardan çok bu trene rant ve çıkar amaçlı binenler zarar verdi bu davaya!

Tunceli gibi Ak Parti’nin çok da oy alamadığı bir ilde Ak Parti üzerinden rant ve çıkar ilişkilerinin olduğunu medyadan duymak ve bunun gerçekliğine inanmak üzüyor insanı.

Bir insan Ak Parti teşkilatına girmişse birinci ve belki de tek amacı ülkesine ve şehrine hizmet olmalıdır. Bu amacın dışında sadece kendisinin çıkar ve geleceğini kurgulayarak bu davada yol yürümek olunca günün birinde tüm niyetler açık ifşa oluyor.

Tunceli Ak Parti İl Başkanlığı için o yörede sevilen ve tabanı olan bir isim yerine doğum yeri başka bir il olan ve kendisi en prestijli meslek sayılan tıp doktoru olan  bir ismin bu görevinden istifa ederek İl Başkanlığı için çırpınmasına çok anlam verememiştik.

Elazığ üzerinde de önemli etkilileri olan bazı lobi ve mahfillerin desteği ile Tunceli İl Başkanlığı görevine getirilen Dr. Sercan Özaydın’ın asıl amacı ve hedefi çok geçmeden gün yüzüne çıktı.

Kendi yardımcısı olmakla birlikte Çemişgezek Belediye Meclis Üyesi olan ve her ne kadar kendi kabul etmese de Ağustos 2020 tarihinde yapılan kongrede Çemişgezek Ak Parti Merkez İlçe Başkanı seçilen ve bu görevi bıraktığına dair herhangi bir açıklama yapmayan İbrahim Enes Somyürek’i Mazgirt Belediyesi’ne muhasebe elamanı olarak daimi işçi kadrosuyla işe alınmasında önemli rol oynadığı muhakkak.

Bu olay da gösteriyor ki birileri için Ak Parti, Ak dava ve Erdoğan’ın kelle koltukta tüm dünya ile mücadele etmesi çok önemli değil. Onların ne Türkiye, ne şehir ne de dava diye bir dertleri olur.

Bu tip insanların aslında bir duruşu ve ideali de olmaz. Nerede bir ışık görünürse ortaya anında ışırlar. Işığın sönme ihtimalini gördükleri anda ise “ne kaparsak kardır” mantığı ile sağa sola hamle yaparak rant devşirmesinin yolunu ararlar.

Kendisinin istifası ve güya davasına hizmet amaçlı fedakarlığı karşılığında yakında bakanlıklarda üst düzey bir bürokrat olma hayali görenlerin, kendi bölgesinde ise şahsını bu makamlara taşıyacak isimlere yakın kişilere özel çıkarlar sağlaması da gösteriyor ki Ak parti gibi bir misyon, birilerinin çıkar aracı yapılmış.

Ak Partiden nemalanan bu tip beyaz Ak Partililerin etrafında yaşanan bu olayları gören büyük abiler elbette var. Ve bu büyük abiler nasıl bir yanlışa vesile olduklarını da umarız görürler ve bu davayı basamak olarak gören şahıslarla, üzerine basılarak çıkılan samimi insanları ayırt ederler.

Onlar bunu yapmazlarsa, samimi insanlar yapar gereğini ve bugün Ak Parti etrafında pervane olan çıkar çevrelerini bu kez başka partilerin etrafında görmenin şaşkınlığını yaşarlar.Bizden söylemesi…Tabi ki anlayana!

Yazarın Diğer Yazıları