Serkan GÜRTÜRK

CUMHURUN İKİ YÜZÜ

Serkan GÜRTÜRK

 

Genel merkezler bazında çok uyumlu ve birbirini destekleyen açıklamalar ile güzel bir uyum ve ahenkli bir ortaklık profili ortaya koyan Cumhur İttifakı’nın ilimizdeki durumu tam tersi bir durum arz ediyor.

İlimizde İl Başkanları ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ittifak ruhunu yaşatmak amacıyla örnek birliktelikler ortaya  koyarken zaman zaman belediye ve il genel meclisinde yaşanan gerginlikler bu tabloya zarar verebiliyor.

Bunun en son örneği ise İl genel meclisi toplantısında yaşandı.

İl genel meclisinin bir önceki oturumda meclis üyelerinin, ağır hasarlı konutların yıkımında yaşanan sıkıntılar ve köylerde yapılan deprem konutları ile ilgili şikâyetlerini, dile getirmeleri üzerine AFAD Müdürü Osman Pıhtılı toplantıya davet edilerek, depremin ardından köylerde yapılan deprem konutları ile ilgili gelinen süreç ile ilgili bilgi vermesi talep edilmişti.

Toplantıya bilgi vermesi amacıyla davet edilen Pıhtılı’dan önce meclis üyelerine söz verilmesi ortamın gerilmesine sebep oldu.

 MHP Keban Meclis Üyesi Cevdet Doğan, gayet makul ve naif bir üslupla, kendisine vekâlet veren Keban halkının, ilçelerindeki sorunları anlatırken anlaşılamayan bir şekilde İl Genel Meclis Başkanı Şerbet, önce toplantıya 5 dakika ara verdi. Verilen arada da Doğan, ilçesinin sorunlarını anlatmaya devam edince toplantı Şerbet tarafından kapatıldı.

Tabi bu aşamadan sonra da tepkiler devam etti. Toplantıya bilgi vermek amacıyla davet edilen AFAD İl Müdürü Pıhtılı da bu kaotik ortam arasında kalınca haklı olarak salondan ayrıldı.

İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerine seçilecek isimlerin ne kadar önemli olduğu ve bu konuda partilerin yeterli duyarlılıkları göstermedikleri bu olayla bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Bir meclis üyesi gayet sakin ve güzel cümlelerle ilçesinin sorunlarını anlatması, neden İl Genel Meclisi Başkanını rahatsız etsin ki. Kaldı ki AFAD Müdürü Pıhtılı tüm soru ve sorunlara cevap vermek için toplantıya davet edilmiş. Yaşanan bütün problemlere zaten cevap vermek için o toplantıda bulunuyor.

Bu fırsatı değerlendirmek ve güzel bir toplantı yaparak meclis üyelerinin kafalarındaki tüm problemleri anlatıp bunlara cevap verecek bir bürokrat salonda iken, “sözünüzü toparlayın” deme nezaketi bile gösterilmeksizin Keban İl Genel Meclisi Üyesi Doğan konuşurken, “toplantıya 5 dakika ara” demek hiç hoş olmamıştır.

Mecliste kavga, gürültü, itişme-kakışma gibi herhangi nahoş bir olay yokken, Doğan’ın ilçe sorunlarını yine kibar bir üslupla anlatmaya devam etmesi üzerine de “toplantıyı yarın saat 10’da buluşmak üzere kapatıyorum” demek bir siyasiye ve başkana hiç yakışmamıştır.

Yönetici kapasitesi ile birlikte, siyasi nezaket anlayışı olmayan isimlerin seçmene dayatılması ile kalınmayıp ehliyetsiz, liyakatsiz ve yeteneksiz isimleri bir makama getirilmesinin mahsurları bu olayla birlikte net olarak bir kez daha görülmüştür.

Başkan Şerbet, ne toplantıyı yönetebilmiş, ne üyelerine ne de üyelerin arkasındaki vatandaşın oy desteğine saygı duymamıştır.

Toplantıya davet edilen AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı’yı  kürsüye davet edip bilgi verilmesi, bu bilgilendirmeden sonra soru-cevap faslına geçilmesi gibi doğru bir yönetim sergilenebilseydi belki birçok soruya  cevap alınacağı için bu tartışmalar da yaşanmayacaktı.

Toplantı formatından ve usulünden bihaber bir başkanın yanlış adım ve kararları, Ak Parti’yi yıpratmış, MHP’yi yüceltmiştir. Ekranlara da yansıyan görüntüleri izleyen tüm hemşerilerimiz MHP’li meclis üyesi Cevdet Doğan’ın örnek tavrından dolayı tebrik etmiş, başkan İbrahim Şerbet’i kınamıştır.

Cumhur ittifakını geçtik, siyasi nezaket, saygı ve kürsü dokunulmazlığı gibi genel ilkelerin,  basiretsiz yöneticiler elinde nasıl yerle bir edildiğini 2021 yılı Mart ayı İl Genel Meclisi toplantılarında gördük ve üzüldük. Umarız yetkililer de üzülmüş ve gerekli dersi almışlardır.

Yazarın Diğer Yazıları