Serkan GÜRTÜRK

Değişmeyen Tek Şey Değişimdir

Serkan GÜRTÜRK

Haber Ayrıntı olarak şehre ve sorunlarına olan duyarlılığımızı, bunların çözümü noktasında ortaya koyduğumuz gayretlerle birlikte sunduğumuz öneri ve teklifleri bilmeyen okurumuz yoktur.
Özellikle şehrin önemli potansiyelleri bulunan ancak hayata geçirilemeyen projeleri dile getirilen eleştiri tarafında durmak yerine sorundan etkilenen bir Elazığlı ve bir paydaş olarak olaylara bakıp neler yapılması konusunda da görüş ve önerilerimizi sunduk.
Özellikle tarımsal üretimimizi artması için ovaların sulanması projesi ile yine oldukça zengin bir potansiyele sahip olmakla birlikte akıllıca ve sürdürülebilir bir turizm politikası ortaya koyamadığımız için bu alanda makûs kaderimizi yenemediğimize dair sayısız yazılar yazdık bu köşeden.
Tüm bu olumsuzlukları dile getirirken de bu konularda görevli ve yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile bunları yöneten tepe yöneticilerin vizyonsuzluğuna, heyecansızlığına ve sorunu çözme konusunda irade koyamama gibi olumsuzluklara da dikkat çekmişizdir.
Başka bir ifadeyle genellikle siyasilerin günah keçisi seçilip eleştirildiği konuların aslını araştırdığımızda karşımıza ilgili kurumu yöneten bürokratların beceriksizlikleri ve heyecansızlıkları çıkıyor. Durum böyle olmasına rağmen de bunun bedelini ne yazık ki siyasilerimiz ödüyor.
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nde uzun yıllardan beri görevli olan, yine bu süre zarfında genellikle Bölge Müdür Vekilliğine bakan, yine bu uzun süre içerisinde tarafından yapılan bütün iş ve işlemlerin içinde olan bir bürokratımız Hacı Akgül,  aynı görevle Kars Bölge Müdürlüğü’ne atandı.
“Bürokrat gider badem gözlü olur” misali  bazı dar ve kısır çevrelerden bu bürokratın çalışkanlığına, iş bilirliğine ve şehre hizmetine dair yarım ağız paylaşımlar yapıldı ama toplumda ne bir karşılık ne de taraftar bulabildi.
Bu şehrin yakın geçmişini ve özellikle DSİ’nin çalışmalarına vakıf ve yakından izleyen bir gazeteci olarak biliyorum ki tayini çıkartılan bürokrat Hacı Akgül, Zübeyde Hanım Caddesindeki şehrin oksijen deposu olan ve halka açılması noktasında siyasi irade ve bakanlıkların mutabakatına rağmen lojman ve hizmet binası yapmak dışında şehre ve özellikle sulama projelerine dair herhangi bir adım atamamış, hatta atılması konusundaki gayretlere de siyasi lobisi aracılığı ile ket vurmuştur.
Kendisiyle anılan ve şehir halkı tarafından bilinen hiçbir başarısı olmayan, kendi şehrinin sorunlarının çözülmesi konusu yerine her dönem yanına yaklaştığı bir siyasinin koruma ve himayesiyle yıllardan beri kurumda ikinci adam olmasına rağmen birinci adam hükmünde olan bu bürokratımızın görevden alınarak başka bir ile verilmesi şehrimiz adına asla kayıp değil,tam tersine önemli bir kazanım olmuştur.
Bu atamayı bazı siyasilere mal ederek buradan ucuz bir siyasi polemik oluşturmak istense de aslında şehrini seven hemen herkes, içinden ve gönlüden bu atamayı onaylamakta ve makul görmekteler.Siyasi hasımlık ve özel karşıtlık adına yapılan bazı paylaşımları da bu açıdan yorumlamak gerekir.
 

Yazarın Diğer Yazıları