Serkan GÜRTÜRK

Elazığ'da Müspet Siyasi İklim

Serkan GÜRTÜRK

İlimiz milletvekilleri arasında önemli bir uyum ve karşılıklı iletişim gözüküyor. Geçmiş dönemlerde şahsi yıpratma ve karalama kampanyalarının yerini karşılıklı nezaket ve diyalog almış durumda.
Cumhur İttifakına mensup milletvekilleri Elazığ ile ilgili herhangi bir bakanlıktan talepleri söz konusu olduğunda birlikte hareket edip ve bakanları birlikle ziyaret ediyorlar. Bu ekibe zaman zaman Ak Parti ve MHP il Başkanları da katılıyor.
Ak Parti milletvekilleri arasında da geçmişteki gibi örtülü ve rekabet ve yarış da yok gibi. Ya da biz böyle görüyoruz. Geçmişte bir kamu kurumunun rutin bir faaliyetini hizmet ve müjde diye daha erken paylaşma yarışına giren Ak Parti milletvekilleri, bir ara bu sorunu ortak açıklama formülüyle giremeye çalıştılar ancak son günlerde ferdi açıklamaların çoğunlukla yapılmasından da anlaşılıyor ki artık her milletvekili kendi paylaşımını yapıyor.
Cumhur İttifakı milletvekilleri ile CHP Milletvekili Gürsel Erol arasında da oldukça seviyeli, nezaketli ve anlayışlı bir siyasi ilişki var. Her ne kadar siyaseten bazı konularda farklı düşünceler ve eleştiriler oluyorsa da günün sonunda ya mecliste ya bir ortamda ya da telefonla kurulan ve sağlıklı yürüyen bir ilişki  ve iletişim var.
Bu diyalog ve samimi ilişkilerin şehre yansıması oluyor mu? Elbette oluyor. Ferrokrom işçilerinin hak talepleri ve bunun suhuletle çözülmesinde beş milletvekilimizin de önemli katkı ve çabaları oldu. Yine şehrin farklı konulardaki sorunlarının çözümünde adım atan ve bunu başaran Ak Partili milletvekillerine CHP milletvekili Gürsel Erol teşekkür etti ve bundan da hiç yüksünmedi.
Cumhur İttifakı üyesi olmasına rağmen, şehrin sorunlarını yüksek bir sesle dile getiren MHP Milletvekili Semih Işıkver, şahsi girişimleri sonucu ilimize bir Et Balık Kurumu Satış Ofisi kazandırması gündeme geldi. 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın da uygun bir mekanı tahsis etmesiyle sıra bu satış ofisinin kurulmasına geldi. 
EBK; kendisinin yapmak zorunda olduğu satış ofisindeki tüm buzdolabı, makine ve teçhizat ve tefrişatı da Elazığlı siyasetçi ve kurumlara yaptırmak istiyor. 
Bu açıdan süre biraz uzasa da yakında Semih Işıkver’in girişimleri, Başkan Şerifoğulları’nın da desteğiyle halkımızın ucuz et alacağı bir Et-Balık Kurumu Satış mağazamız olacak.
Son günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Atatürk Lisesinin inşaatının yürümemesi ve durmasıyla gündeme gelen ve eleştiri alan CHP Milletvekili Gürsel Erol,  haksızlığa uğruyor gibi.
Erol, hiç hesapta yokken, sırf dönemin Ak Parti milletvekili Metin Bulut’un “gelip gezeceğinize bir okul yapın”  çağrısı üzerine harekete geçmiş ve bir değil, üç okulun yapılmasını bizzat sağlamıştı.
CHP olarak kendilerinden bir okul istenmiş ama Erol, bu şehre üç okul kazandırmıştı. 
İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin yapımının üstlendikleri ve her biri bir kampus niteliğinde olan okullar tamamlanma aşamasına geldi. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesinde 31 Mart seçimlerinde başkanın değişmesi sonucu ödemeler aksadı ve yüklenici firma da yaptığı imalatın ücretini alamayınca zorunlu ve haklı olarak işi durdurdu.
Bu konuda ilimizin yetiştirdiği önemli iş insanlarından olan Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, okulun yapılmasını üstlenip ilgili yasal mevzuatlar yerine getirildiği takdirde okulu tamamlayacağını açıkladı.
Bu açıklamanın ardından konuşan Gürsel Erol da Demirci’nin bu adımından oldukça memnun olduğunu, kendisinin Atatürk Lisesini yapmasıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yine şehir merkezinde başka bir okulun yapımını üstleneceğini belirtti.
Şehrimiz siyasileri, yöneticileri ve iş insanları arasındaki karşılıklı nezaket ve seviyeli ilişkiler, ilimizde güzel hizmetlere dönüşüyorsa bu iklimin oluşmasına tüm Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve iş insanlarımız katkı veriyorsa bundan kazanan hem siyaset hem de Elazığ olur. 
Bu iklimin oluşmasına katkı ve emek veren tüm yetkililere teşekkürler…

Yazarın Diğer Yazıları