Serkan GÜRTÜRK

FAZLA TAKLA ATMA DERİM!

Serkan GÜRTÜRK

 

 

Değerli okuyucularım, bir insanın yaşına saygı duyduğumu her zaman söyler ve ifade ederim.  Ancak, büyüklüğünü taşımıyor ve kendini nimetten sayıp kıt aklıyla durumdan vazife çıkartıp birilerine yaranma için fırsat kolluyorsa böyle tiplerin sıfatına bile tükürmem zira acırım tükrüğe.

Şahsi hiçbir özelliği, başarısı ve niteliği olmasa bile tatlı sakız gibi her dönem ortaya çıkan tipler,ya da tipli olduğunu zanneden zatlar vardır. Tatlı sakız diyorum çünkü tatlı sakızı biraz çiğnedikten sonra tadı bozulur. Biraz daha çiğnesen laçkalaşır. Ve en son tükürür atarsın. Gider birinin ayağına yapışır.  O insan da yapışkan bu sakızdan kurtulmak için akla karayı seçer. Bu tiplerden ömrüm boyu haz almadım…

Hayatları boyunca hiçbir şeye muvaffak olamamış, hep birilerine koltuk değneği olmuş,takla atmaktan başka bir şeye yaramayan, kalemlerini kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda yazan bu tipler… Yaranma adına kendinde hiç yetki almadığı halde kendinde bu yetkiyi görerek birilerine peşin teklifler yaparak mağduriyetlerin yaşanmasına sebep olanlar yine ortaya çıktılar. Sözüm ona bizlere gazetecilik dersi veriyormuş… Vay yavrum vay… Rabbim İhsanını bağışlasın bazı kullarına(!)

Geçtiğimiz gün ilk olarak ulusal haber sitesi siyasetcafe.com haber sitesinde, sonrasında da bir çok ulusal kanallarda yayınlanan bir haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler öncesi yapmış olduğu toplantıda birçok ilin yanı sıra Elazığ’ında aralarında bulunduğu Belediye Başkanı adaylarının Cumhur İttifakı kapsamında seçimlere gireceği haberi özellikle sosyal medya üzerinden geniş yankı buldu.

 

Evet, haber internet sitemizde yayınladı. Bizimle birlikte birkaç haber sitesinde haberi kendi sayfalarında ve gruplarında paylaştılar. Haber konu itibarı ile Elazığ’da büyük yankı uyandırdı. Herkes haberi görmek istediği yöne çekti. Yani işin garip yanı haberi Elazığ’da yayınlayan tek haber kuruluşu da biz değiliz!

Tamam, birilerine takla atmak istediniz ve bize aklınızca vurdunuz. Felsefik aforizmalar yapmaktan yorgun düşen ya da şartlı okumalarınızla zamanla oluşan elitist yaklaşım, düz cümleleri bile sizde anlaşılmaz hale getirmiş olmalı ki sosyal medyayı sallayan ve bir anda Türkiye’nin gündemi olan haberde Elazığ MHP’ye verilecek gibi bir cümle varken bizim de aklımıza yatmamış ve olaya ironi katmak amacıyla “Hangi Parti Çekilecek” başlığımızdan bile kendinize yol bulmaya çalışmışsınız. .

 

Kimisi “sende mi Brütüs” diyecek kadar vitamin komasına girmişti!

Kimisi harika bir haber olmuş…

Kimisi çabuk o haberi internetten kaldırın…

Kimisi çok doğru bir haber sizi tebrik ediyorum…

Kimisi ha babam de babam…

Ne oluyor beyler önce bir kendinize gelin!!!

Haber o kadar çok ilgi gördü ki saat 17:00 sularında internet sitemiz yoğun ziyaretçi trafiği girişinden çöktü ve sayfaya kısa bir süreliğine erişim sağlanamadı. Sorun ilgili firmanın ziyaretçi trafik sayısı veri tabanını arttırdıktan sonra tekrar aktif bir şekilde olduğu gibi duruyor. Yani haber kaldırılmadı siteye girip tekrar tekrar okuyabilir daha sonra yazında bahsettiğin kınayı kendini parmaklayarak yakabilirsin. Çünkü geçmiş dönemlerde bu tür çapsızlara aynı metodu önerdim. Faydalı olduğunu bizzat kendi gözlerimle gördüm!

 

Bu Gazete 2019 yılı itibarı ile 10 yılına girdi. Bugüne kadar yazdığımız ve paylaştığımız her şeyin arkasındayız. Gerekli açıklamalar peş peşe geldi. Konunun muhatapları bizlerle görüştüler. Bizlerde mesleğimizin gereği kendilerine söz hakkı tanıdık ve yaptığımız haberle Elazığ kamuoyunu bilgilendirdik.

 

Biz bilemeyiz bundan sonra ne olur! AK Parti ve MHP kendi adayları ile mi seçime girer? Yoksa AK Parti adayını çeker MHP’ye mi destek verir? MHP adayını çeker AK Partiye destek verir?Takdir değerli siyasi büyüklerimizindir(!)Anketlerde yüzde 41 çıkan bir adayın çekilmeyeceği de aşikardır.Buda benim şahsi kanaatim!

 

Rahmetli Çıplak Ramazan’ın oğlu Baharatçı Atilla abiyi o pis ve seviyesiz yalakalık yaptığın yazına malzeme yapmışsın. Atilla abi bizim aile dostumuzdur! Kına öyle çok zor bulunabilecek bir malzeme değil. Mahalle aralarındaki marketlerden de temin edebilirsin! Belli bir yaşta yakıldıktan sonra rengi de tıpkı pantolunun gibi kırmızıya çalıyor. Tam şenlik işte(!) yak yak dur… Saçına sakalını da yak hemşerim. İyi gelir!

Bahse konu haber sitesi sana göre boş bir sitedir, editörüme göre etkili bir sitedir. Kimisine göre MHP’nin sitesi. Kimine göre ise şu ya da bu… İşte her şey burada başlıyor. Gazeteci kaynak göstererek istediği her haberi yapma hakkına sahiptir. Bu haberin kaynağı ve muhatabı ilgili sitedir. Bu haberi bizim üzerimizden sorgulamak kimsenin haddine değildir!

Seni çok fazla tanımam etmem. Âmâ seni gördüğüm yerde yaşın itibarı ile ortak dostlarımız münasebetiyle seviyeli bir merhabamız vardır. Bu saatten sonra sana eyvallahımız olmaz bunu da kafanın bir köşesine yaz…

Şimdi gel gelelim asıl konumuza…

Bu haber ulusal bir sitede yayınlanmış bir haber. Bu haberi editörümüz değerlendirdikten sonra Elazığ’da bu il kapsamında mı? Şeklinde kimseye hakaret etmeden, iftira atmadan haberi paylaşıp Elazığ kamuoyunun dikkatine sunuluyor.Eğer sen ve senin gibi taklacıların deyimiyle;Ak Parti Elazığ Adayını Çekiyor!,Elazığ Mhp’yle Devam edecek!,,Ak Parti Elazığ’da Seçimlere Girmeyecek!başlıklarını üretenlerde yine sizlersiniz!

Son bir söz; Eğer bu haber, haber değeri taşımayacak kadar gereksiz idiyse Cumhurbaşkanı neden ilk yaptığı Sivas mitinginde “Ak Parti adaylarını geri çekilmesi diye bir şey söz konusu değildir” deme gereğini duydu.

Siz rahat olun. Her ne kadar gazeteci isek de siyasi duruşumuz nettir. Tornistanı sevmeyiz birileri gibi. Bu arada Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Şerifoğluları ailesini seviyorum. Biz buyuz da sen ve senin gibileri yarınlarda çok merak ediyoruz. Takla güvercinlere yakışır…Fazla takla atma derim!

Yazarın Diğer Yazıları