Serkan GÜRTÜRK

HALA ANLAMADINIZ MI?

Serkan GÜRTÜRK

24 Haziran seçimleri öncesi partiler ve adayların sahadaki çalışmaları devam ediyor. Genel olarak baktığımızda şehirde bir memnuniyetsizlik ve siyasette bir soğukluk söz konusu. Bunun birçok sebebi olsa da öne çıkan en önemli ve hatta tek etken liste memnuniyetsizliği.

Şehirde partiler tabanında esen bu rüzgârı bir de rakip partiler de şişirince olay fırtına hatta kasırgaya dönebiliyor. Ancak ve ne yazık ki en ücra köydeki vatandaşın gündeminde olan bu gerçek adayların umurunda değil.  Onlar kaptıkları sıraların rahatlığı ve zafer sarhoşluğu ile abilik ablalık taslamanın peşinde. Seçmenin ne düşündüğü nasıl bir tepki vereceği umurlarında değil. Nasıl olsa seçilememe gibi bir endişeleri yok.

Liste sarhoşluğu o kadar almış ki akılları baştan,sanki oya muhtaç kendileri değil sanki seçilen kendileri seçen vatandaş değilmiş gibi burunlar Kaf dağında. Her ilişki lütfen,her selamlama kerhen, kendilerine yıllardan beri destek olan samimi kesim tu kaka, yalaka ve ikbal avcıları hemen yanıbaşlarında. Dün başkalarının yanında fink atanların bugün garantici abilerle birlik olması ve görüntü vermesi ve bunu ustalıkla yutturmaları birileri için uyanıklık olsa da seçilme gayretinde olanlar için ise büyük bir kayıp.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın verdiği onurlu mücadelenin yanında kendi küçük, dar ve kısır dünyalarında şahısları için büyük rüyalar görenlerin “benden gayrısı yalan” modunda, havasında ve cakasında gezmeleri samimi seçmeni ciddi rahatsız ediyor.

Şunu bilinmelidir ki oylar adaylara verilmiyor. Adayların seçmen davranışları üzerinde çok da etkisi yok. Hatta son yıllarda adayların seçmen kazanmak yerine seçmen küstürmek ve kaçırmak gibi bir gerçekliliği var. Buna rağmen, sağır sultanın bile günde 5 kez benzer cümleleri duymasına rağmen bazı adayların şahsı üzerinden, kendi tanıtımı üzerinden propaganda yapmasını ve bunu incinmiş tabanın gözünün içine sokarcasına yapmasını iyi niyetle açıklamak zor olduğu gibi iz’an ile açıklamak da mümkün değil.

Güç  zehirlenmesinin en somut yansıması olan bu tablo ne yazık ki yaşanıyor ve taban her gün yeniden incitiliyor.Tablo bu ama birkaç kişinin hoş kişilik yapıp sizi övmesi ve göklere çıkarmasıyla ayağınız yerden kesiliyorsa, buradan hareketle şahsi reklamların dibini bulan adaylar iyi bir iş yaptıklarını düşünüyorlarsa gerçekten yanılıyorlar. Ama inşallah biz yanılırız diyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları