Serkan GÜRTÜRK

HAŞA HUZURDAN…

Serkan GÜRTÜRK


Birkaç günden beri bazı mihraklar ilimiz milletvekili Tolga Ağar’ın gençlerle yaptığı hasbihal çerçevesinde ifsat ettiği cümleleri konuşuyor. 
Milletvekili Ağar ne demiş önce bir bakalım; “Havaalanında karşıladık. Protokol sıraya dizilmiş, Cumhurbaşkanı herkesin elini sırayla sıkıp geçiyordu. Sıra bana geldi, şöyle bir bana bakıp hafif gülüyordu. Ben de 'Acaba neden gülüyor?' diye düşündüm. 'Evladım senin bıyıkların uzamıyor mu?' Dedi. Şimdi haşa bize Cumhurbaşkanı denildiği zaman çok korkunç bir şey gibi, Allah gibi geliyor bize.  "Efendim dörde kadar uzar hiç merak etmeyin" dedim. Yanağımızı okşadı, biz de hakikaten o şekilde Fenerbahçe veya Galatasaraylı bir oyuncunun gol atmışlığı gibi AK Partili olduk.”
Konuşma bu. Konuşmanın yapıldığı toplantı Malatya Gençlik Buluşması…  Muhatap gençler. Konu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı bir diyalog. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağar’a üstü kapalı ve birazda esprili bir üslupla bıyık bırakmasını tavsiye ediyor. Bu diyalog karşısında Tolga Ağar da heyecanının en üst seviyede olduğunu ifade etmek için “haşa” ile başlayan cümleler kuruyor. 
Konuşmanın siyak ve sibakı bu…. Özü ve içeriği bu… Şimdi bu konuşmayı alıp Tolga Ağar’ın Erdoğan’a haşa Allah ile eş tuttuğunun ilan edilmesi haşa huzurdan dangalaklık hatta embesilliktir.  
Amelleri niyetlere göre olduğu ilke ve düsturu konuşmaların içeriği ile de ilgilidir.. Maksadını aşan konuşma ifadesinde böylesi durumlar için kullanılan bir ibaredir.  
Hem fiillerde hem de konuşmalarda aslolan neyin murat edildiği ve ne denmek istendiğidir. Hazırlıksız ve biraz da yoğun coşkunun olduğu ya da ani gelen sorulara verilen cevaplar esnasında farklı kelimelerin farklı anlamlara gelebilme ihtimali vardır ve her zaman da olabilir.
Gelelim Tolga Ağar’a… Ağar soy ismi;  bu ülkede milli ve manevi değerlerin, ülkenin bayrağının ve kutsal değerlerinin korunması için hayatını ortaya koyan ve halen de Türkiye düşmanı karanlık odakların hedefinde ve kara listesinde olan bir ailedir. 
Mehmet Ağar’ın bulunduğu her görevde ülkesine yaptığı hizmetler ve bölücü terör örgütünün çökertilmesine yönelik yaptığı görünen ve görünmeyen operasyonlar elbette bu cevreler ve bu çevrelerin değirmenine su taşıyan kesimlerim içine oturmuş gerçeklerdir.
Zaten öteden beri diş biledikleri ama kıllarına bile dokunamadıkları Ağar Ailesine;  amacı, maksadı, ne demek istediği 5 yaşındaki çocuğun bile anlayacağı kadar açık ve sarih olan beyanlar üzerinden saldırmak, bu aileyi ve ülkemiz için yapmış oldukları mücadeleyi itibarsızlaştırmak gayretleridir ve linç kampanyasıdır.  
Ağarların halkın gönlüne yerleşmiş ve kök salmış sevgisini, muhabbetini ve halkla olan sıkı bağı sökmek ve buradan her an hayati tehlike ve tehdit altında olan ve ülke için yıllardan beri korkusuzca mücadele eden bir aile üzerinden aslında aynı görüşte olan ve ülkenin geleceği ve bekası için bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a terörle mücadele konusunda birikimlerini aktaran Mehmet Ağar’ı ve onun Ak Parti saflarında siyaset yapan oğlunu yıpratmaya yönelik hareketler haşa huzurdan densizliktir ve ahmaklıktır. Bu ahmakların kasıtlı haberlerine mal bulmuş mağribi gibi atlayanlar ise kelimenin tam anlamıyla feraseti bağlanmış saftiriklerdir.

Yazarın Diğer Yazıları