Serkan GÜRTÜRK

'Kimse Ciddiye Almadı' Sitemi

Serkan GÜRTÜRK

Kendi özel girişim, gayret ve adımlarıyla şehre kazandırdığı hiçbir hizmet olmamasının bilinç altında oluşturduğu duyguyla olacak ki daha çok polemiklerle gündeme gelmeye çalışan ve milletvekilliğini böyle bir şey zanneden Ak Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, yeni bir polemiğin daha fitilini ateşledi.
İlimizde bir sanayicimizin şahsi ihtiyacı olduğu için bu talebi tüm iş inanlarının talebiymiş gibi sunup böyle bir algı oluşturmaya çalıştığı İstanbul’da bir lojistik merkez yapılması çağrısını yapan ancak bu güne kadar ilgili çevrelerden bir destek görmediği gibi sorup arayan olmamasından şekvacı ve sitemkâr olan Nazırlı; "Bu çağrıyı yaptığımız hiçbir STK bize dönüş yapmadı. En azından bir telefon açıp gayret edelim demediler. Bir telefon açıp nedir diye sormadılar. Elazığ’da birliktelik için gayret ediyoruz. Elazığ ilerlesin diye gayret ediyoruz. İş örgütlerimiz sessiz. Gördüğüm kadarı ile önlerindeki işten ziyade siyaset ile meşguller." diyerek tepkisini ortaya koymuştu.
Tabi bu ciddi bir ithamdı. Vekil Nazırlı'nın bu açıklamasının ardından STK Platformu bir önceki dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli, STK’ların çağrılarına milletvekili Nazırlı'nın sessiz kaldığını belirterek asıl duyarsızlığı kendisinin gösterdiğine yönelik karşı sitemlerini iletti.
Nazırlı’nın; Elazığ STK'larıyla ilgili olarak "gördüğüm kadarı ile önlerindeki işten ziyade siyaset ile meşguller" açıklamasına üzüldüklerini ifade eden Öztekkeli,   “Dönem sözcülüğüm zamanında sayın vekilimizi birçok kez, proje çalışmalarımız, şehrimize ekonomik ve stratejik anlamda büyük değer katacak STK Platform toplantılarımıza davet etmeme bizzat mesaj atmama rağmen dönüş yapmamış ve iletişime geçmemiştir” diyerek milletvekili olmasına karşı  Nazırlı’nın şehir sorunlarına duyarsız kaldığını dile getirdi.
Bu polemiğin bizce en can alıcı noktası STK Başkanlarını siyaset yapılmakla itham edilmesiydi.
Nazırlı’nın  bu yargısından sonra etrafımıza bir baktık ve  hangi STK Başkanı siyaset yapıyor diye araştırdık.
Bu konuda en çok öne çıkan isim ASKON Başkanı Abdullah Çınar oldu. Zira Abdullah Çınar ekonomik bir STK olan ASKON’un Başkanı olmakla birlikte Yeniden Refah Partisinin Teşkilat Başkanı,ve aynı zamanda il başkan vekiliydi.Dahası YRP’de il başkanı olmak amacıyla müracaatta bulunmuş parti genel merkezi tarafından da  mülakata alınarak muhtemel il başkanları arasında yer almıştı.
ASKON dışında resmi olarak siyaset yapan başka bir birim aradık ama bulamadık. Bazı STK Başkanlarının bazı siyasilerle yakın ilişki içinde olması, siyaset yapmalarından değil, temsil ettikleri camianın sorunlarının çözülmesine katkı sunma gayret ve sorumluluğundan kaynaklı bir yakınlıktı.
Görünen o ki Nazırlı bu açıklamasıyla farkında bile olmadan Abdullah Çınar’ı hedef almıştı.Oysa ASKON Başkanı Abdıllah Çınar, Milletvekili Nazırlı’nın  bir sözü üzerine ASKON olarak Güneykent Mahallesinde bir cami yapmayı taahhüt etmiş, Milletvekili Nazırlı da “kefili benim” demişti.
Tüm bu yaşananlarla birlikte Milletvekili Nazırlı’nın iş dünyasını ilgilendiren bir konuyu olayın muhataplarıyla  buluşmak ve eski STK dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli’nin de dikkat çektiği gibi  STK’ların davetlerini yok sayarak istişare yapmaktan kaçınan bir tavrı perdelemek adına STK’ları şehrin sorunlarına duyarsızlıkla itham etmesi çok adil bir yaklaşım değil.
Kaldı ki iş insanlarının İstanbul’dan ziyade Elazığ’da bir lojistik merkeze ihtiyacı var ve bu konuda başta Elazığ Valiliği, ETSO, OSB olmak üzere ilgili bakanlıklara resmi  müracaatları yapılmış olmasına rağmen bu projeyi takip edip sonuçlandırmak yerine İstanbul’da sırf bir kişinin ihtiyacı var ve ondan talep gelmiş diye lojistik merkez yapılmasını istemek ne kadar doğru bir yaklaşım yorumu okurlarımıza bırakıyoruz.
Milletvekilliği makamı, iş insanlarına sosyal medyadan aklı estiğinde çağrıda bulunma makamı değildir. Sizin bir projeniz ve düşünceniz varsa, konunun tüm muhataplarının bir araya geleceği bir toplantı düzenler, mesele enine boyuna istişare edilir ve görev bölümü yapılarak çalışmalara start verilir.
Bunların hiç biri yokken siyaseti ve şehrin sorunlarını sosyal medyadan çözmeye çalışmak, ilgi görmeyince de sitem etmek duyarlı ve şehrine hizmette samimi bir siyasetçi tavrı değildir.
 

Yazarın Diğer Yazıları