Serkan GÜRTÜRK

Milletvekili Keleş'ten Önemli Uyarı

Serkan GÜRTÜRK

Kurban bayramı dolayısıyla parti teşkilatlarında düzenlenen bayramlaşma törenlerinde önemli mesajlar verildi.

MHP Milletvekili Işıkver, en net ifadelerle 31 Mart seçimlerinde hak etmedikleri bir sonuç aldıklarını, bunun kendi öz eleştirisini yaptıklarını, yiğidin düştüğü yerden kalkacağını ve bunun için bugünden çalışmaya başladıklarını dile getirdi.

Benzer bir öz eleştiri de Ak Parti bayramlaşma töreninde Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’ten geldi.

Milletvekili Keleş, geçmişten bugüne bazı kalplerin kırılmış olabileceğini, bunun kendilerinden ya da farklı teşkilat mensuplarından kaynaklanmış olabileceğini ifade ederek, artık bu kırgınlıkların bir kenara atılarak yeniden kenetlenilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu tespitini 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa gitmeyen kendi tabanından oy oranlarıyla örneklendiren Milletvekili Keleş’in bu tespitini Genel Merkez de gördü ve adım attı.

AK Parti, önümüzdeki dönem için üç ayaklı yeni bir iletişim stratejisi belirledi. Buna göre halkla iletişimde "Kör noktalar" tespit edilerek milletvekilleriyle söylem çalışma grupları oluşturacak, AK Partili yetkililer, basın toplantısı sayılarını artıracak ve televizyon programlarına aktif katılım sağlayacak.

AK Parti'nin yeni iletişim stratejisi kapsamında halkla iletişimde "kör noktaları" tespit edecek olan parti yönetimi, öncelikle milletvekilleriyle dönem dönem değişecek söylem çalışma grupları oluşturacak. Bu gruplar gündem oluşturacak ve akışı belirleyecek konular üzerinde yoğunlaşacak; partililer arasında söylem birliği kurulacak.

Bu konuda teşkilatlara büyük görev düşüyor. Özellikle geçmişte partiye ciddi destek ve gönül veren ancak son yıllarda değişik sebeplerle partiyle gönül bağını koparmakla birlikte sandığa gitmeyerek tepkisini ortaya koymuş önemli ve seçim sonuçlarında belirleyici olan kesimleri iyi tespit edip bunların kazanılmasına yönelik gönül seferberliği başlatması gerekiyor.

Bunun için de öncelikle kırgın ve küskün tabanın Genel Merkez yapısında bir değişimi görmesi gerekiyor. 2019’da büyük şehir belediyelerini kaybettikten sonra aynı genel merkez kadrosuyla 2024 yerel seçimlerinde bu kez partiye daha büyük bir hezimet yaşatan üst kadrolara olan tepkileri azaltacak herhangi bir adım atılmadığı sürece kırgınlıkların giderilmesi mümkün değil.

Ankara’da birçoğu faklı olumsuzluklarla anılan, akçeli işlere bulaşıp Ak Parti misyonuna yakışmayan tavır ve davranışlar gösteren ve hala vitrinde olan isimlerin değişmesi partiye geri dönüş hızını artıracağı gibi bu yapılmadığı takdirde çözülme ve erimenin artarak devam edeceği her bir Ak Partili ve tarafsız gözlemciler tarafından dillendiriliyor.

Tabanın sesini hala duymayan ve hatta umursamayan, aradan geçen üç aya rağmen hala “tabanın bize vermek istediği mesajla ilgili çalışma yapıyoruz” söyleminden öte bir samimi adım atmayan genel merkeze tepkiler artık had safhaya ulaşmıştır.

Kabaran bu öfkeye rağmen üst düzey değişimini, partinin 2026’da yapılacak genel kongreye öteleme temayülü gösterilmesi ve bu konuda ayak sürülmesi, seçmen ve tabanla inatlaşmayı getirebilir. Bu durum da son yerel seçimlerde sandık başına gitmeyerek ikazını ve tepkisini ortaya koyan Ak Partilileri farklı partilere oy verme sonucuna götürülebilir.

Kısaca söylememiz şu ki Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in bayramlaşma töreninde dikkat çektiği konulara genel merkez ve tüm teşkilatlar eğilmeli ve gerekli adımları atmalı.

 

Yazarın Diğer Yazıları