Serkan GÜRTÜRK

Siyasilerin Hizmet Buluşması

Serkan GÜRTÜRK

Siyaset, farklı isimlerde ve farklı kulvarlarda bulunmakla birlikte özünde halka hizmeti önceleyen ve bu amaçla kullanıldığında takdir toplayıp dua alınan bir alan.

Siyasiler zaman zaman birbirleriyle ters düşseler de, yapılan icraatları eleştirseler de günün sonunda hizmet noktasında birleşmeleri ve bundan halkın faydalanmasını sağlamaları, siyaset kurumunun en güzel ve insanı huzurlu ve mutlu kılan yönü oluyor.

Bunun son örneğini ilimizde yaşadık ve yaşıyoruz. Bilindiği gibi MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, halkımızın ucuz ete ulaşması konusunda ilimizde neden bir Et Balık Kurumu satış ofisi olmadığını gündemine almış, bunu dile getirmekle yetinmeyip, bizzat EBK yetkililerine bu sorunu taşımıştı.

Et Balık Kurumu yetkilileri de bu satış ofisinin Elâzığ’da hızla kurulması amacıyla kendilerine bir yer tahsisi yapılması taleplerini iletmişlerdi.

EBK yetkiliklerinden aldığı bu teklifi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ileten MHP Milletvekili Semih Işıkver’in bu önerisi Başkan Şerifoğulları tarafından anında kabul görmüş ve süreç başlamıştı.

Yer tahsisinden sonra EBK’nın etlerin muhafazası ve teşhiri için talep ettiği dolap ve deponun oldukça yüklü bir meblağ tutması ve bunu temin ve dizaynı uzun süre alacağından Başkan Şerifoğulları, şehrin merkezi konumunda bulunan Kültürpark yerleşkesi içinde nezih bir mekanı EBK’ya tahsis etmişti.

Mağazada satılan Et ve Süt Kurumu ürünlerinin fiyatlarının uygunluğu, vatandaşların yoğun ilgisine mazhar oluyor.

Neden olmasın ki? Bu ofiste satılan etler hem güvenilir, hem hijyen, hem de ucuz. Halkımız bu ofiste kuşbaşı eti 359, dana kavurmayı 690, dana acılı sucuğu 375, dana kıymayı 339 TL’den alabiliyor. Yine bu satış ofisinde beyaz et ürünlerinin fiyatları ise 70 ile 149 lira arasında değişiyor. Alışverişe gelen birçok kişi, hem fiyatlardan, hem hizmet anlayışından, hem de mağazanın temizliğinden memnun kaldıklarını ifade ediyorlar.

Siyasetin tarifini “halka hizmet etme sanatı” diye tarif edenleri haklı çıkartacak bu önemli adım, şehrimiz milletvekillerinin ortak hedeflerinin hemşerilerine hizmet olduğunu ortaya koydu.

Ne Milletvekili Işıkver, “bana ne, iktidar milletvekilleri bu sorunu çözsün” diyerek bu mesele üzerinden muhalefet yapma gereği duydu, ne de Başkan Şerifoğulları, “MHP Milletvekilinin projesine niye katkı vereyim ki” gibi bir sığ düşünce içinde girdi.

Siyaseti sırf siyasi rekabet ve hasımlık üzerine inşa etmek yerine halka hizmet ölçeği merkezinde buluşturmanın bu en güzel örneğini bizlere yaşatan MHP Milletvekili Semih Işıkver ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyoruz.

Sadece bizler mi? Tüm şehir, özellikle daha ucuz ete ulaşmalarını sağlayan ve bu güzel hizmeti, kendileriyle buluşturan siyasilere hem teşekkür, hem de dua ediyorlar.

Darısı siyasetin halkımıza yaşatacağı diğer güzelliklere…

Yazarın Diğer Yazıları