Serkan GÜRTÜRK

Vali Hatipoğlu'ndan Beklentiler

Serkan GÜRTÜRK

Elazığ Valiliğine Tokat Valisi olarak görev yapan Numan Hatipoğlu atandı.

Vali Hatipoğlu, görevinin ilk günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nı ağırladı. Bakanın şehre gelmesinden önce özellikle hak sahipleri için yapımı devam eden TOKİ inşaatlarını inceledi, eksiklikleri gördü ve yetkilileri talimatlandırdı.

Vali Hatipolu’nun ilk ilçe ziyareti ise Maden’e oldu.

Hem TOKİ konutları, hem de Maden ilçesinin yerleşim alanının maden işletmesinin hafriyat yığdığı alanın baskısıyla oluşan heyelan sonucu tehlike arz etmesi gibi önemli iki konuya öncelik veren Vali Hatipoğlu’nu farklı sorunlar da bekliyor.

Elazığ’ın belki de en öncelikli el atılması gereken sorunu turizm. 4 bin yıllık bir tarih ve değişik medeniyetlerden izler taşıyan sayısız mekânlara, Hazar Gölü gibi bulunmaz bir saklı cennete, Hazarbaba, Kalyonlar, Harput, Palu, Keban Barajı gibi önemli değer ve güzelliklere, zengin mutfak kültürüne rağmen ne yazık ki bu alanda hiçbir mesafe alamadık.

Harput’un UNESCO geçici miras listesine girmesinin ardından Elazığ Belediyesi’nin Harput’ta gerçekleştirdiği önemli çalışmalar da olmasa, Elazığ turizm açısından oldukça yetersiz ve bakımsız bir şehir konumunda.

Geçmişte Çetin Oktay Kaldırım döneminde başlatılan turizm ve tanıtım faaliyetleri ne yazık ki sonraki valilerimiz tarafından önemli görülmedi ve devam ettirilmedi. Hatta yapılan çalışmalar çürümeye terk edildi.

Tokat’ta bulunan Ballıca Mağaralarının şehir turizmine katkısını çok iyi bilen valimizin, Elazığ’ın turizmi konusunda da kısa sürede ilgililerden brifing isteyeceğine ve akabinde geniş katılımlı bir turizm toplantısı yaparak harekete geçeceğine inanıyoruz.

Yeni valimizi bekleyen bir önemli problem de ilimizin ekonomik kalkınması adına yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin basit mevzuatlarla heveslerinin kırılması ve yatırımdan vazgeçmelerine kadar varan bir kırtasiyecilik anlayışıdır.

Yatırım için aylarca kamu kurumları arasında mekik dokutturulan ancak birçoğu gereksiz ve işe yaramayan belgelerden oluşan ve yatırımcıyı bezdiren bu uygulamalar da masaya yatırılmalı.

Valimizi bekleyen bir önemli konu da kamu kurumlarının performansları ve halka yaklaşımlarıdır. Birçok kamu kurumu, bürokratik hantallığa düşmekle birlikle birçok kurum müdüründe de bir bıkkınlık, bezginlik ve heyecansızlık görülmektedir.

Halkın sorunlarını kısa sürede çözme ve bununla devlet-millet kaynaşmasına katkı sunması beklenen bürokratlar, mental yorgunluktan olacak ki bu bağı güçlü kılmak şöyle dursun, davranışları ve sözleriyle zedelemekte, hatta koparmaktadırlar.

Vali Numan Hatipoğlu’nun bir haftalık performansı, enerjisi, sorunları yok saymak yerine üzerine gitmesi ve hizmet heyecanı, şehrimiz adına memnuniyet verici. Vali Hatipoğlu ile birlikte süreç değil, sonuç odaklı bir yönetim göreceğiz ve geçmişten kalıp bugüne ertelenen bir çok sorunun çözüldüğünü birlikte göreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Vali Hatipoğlu’nun yeni görevinin hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarında başarılar temenni ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları