Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş: Sorunlar Devam Ediyor

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, 6 Şubat depreminin yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklanması yaptı. 6 Şubat 2023 tarihinde aralarında Elazığ'ın da bulunduğu 11 ilde çok sayıda kayıplar verdiğimiz depremde devletimizle birlikte halkımızın da büyük bir gayret gösterip dayanışma örneği verdiğine dikkat çeken Başkan Ateş, mesajında şu görüşlere yer verdi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş: Sorunlar Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde 50 binde fazla vatandaşımızı yitirdik, çok sayıda vatandaşımız da yaralandı. Depremle birlikte devletimizin tüm imkanlarının seferber edilmesi ve yaraların bir an önce sarılması yönündeki çalışmalara başta Yeniden Refah Partisi olmak üzere birçok siyasi partimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve tüm hemşerilerimizin destek ve fedakârca omuz vermesi, milli dayanışanın ne güzel örneği oldu.

Depremin ilk gününden itibaren Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Teşkilatı olarak Elazığ OSB’de bulunan lojistik depomuzda biriken gıda, temizlik, battaniye, ısıtıcı, bebek bakım ürünleri gibi çok sayıda malzemeyi, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay illerimize ulaştırdık. Partili gönüllülerimiz aylarca deprem şehirlerinde hizmete devam ettiler.

Deprem sonrası şehirlerin yeniden yapılması konusunda hükümetimizin attığı adımlar semeresini vermiş ve depremin yıldönümünde bazı konutların anahtar teslimi yapılmış olsa da bu hem yetersiz hem de beklentilerin çok altında kalmıştır. TOKİ'nin imal ettiği evler statik olarak sağlam olmakla birlikle işçiliklerinin çok kötü olduğu, vatandaşlarımız tarafından sıklıkla dile getirilmektedir. Hükümetten beklentimiz şudur ki TOKİ’nin imal ettiği konutlar bir an önce ama şikâyetlere konu olmayacak şekilde yapılması ve hak sahiplerine teslim edilmesidir.

 6 Şubat depremleri sonrası yıkım işlemlerinde bir hızlanma görülse de hala yıkım bekleyen binaların olması ve yıkımların usulüne uygun yapılmaması problemi gündemdeki yerini korumaktadır. Yerinde dönüşüm adıyla hayata geçirilen projenin uygulanabilmesi için devletin de işin içinde olması, TOKİ ya da yerel yönetimlerin garantörlüğünde bir dönüşüm yaşanmaması halinde yıkılan binaların yıllarca yapılma şansı bulunmamaktadır. 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümünde tüm bu sorunların yetkililer tarafından çözülmesini bekliyor, depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum”