Yıldırım:Sorun Var ki Konuşuluyor!

Elazığ'da usulsüz yıkım iddiaları ile ilgili Ak Parti Milletvekillleri Metin Bulut ve Zülfü Demirbağ'dan sonra Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da konuştu.

Yıldırım:Sorun Var ki Konuşuluyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da usulsüz yıkım iddiaları ile ilgili Ak Parti Milletvekillleri Metin Bulut ve Zülfü Demirbağ’dan sonra Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da konuştu. Yapılanlardan vicdanen rahatsız olduğunu ve kendisinin yetkilileri bu konuda uyardığını ifade etmesine rağmen yıkımların açık ihale yerine hala doğrudan temin ve davetiye usulüyle verilmesi bu açıklamaların ne kadar etkili olduğu sorusunu gündeme getirdi.

Yıldırım:Sorun Var ki Konuşuluyor!

Elazığ’da 24 Ocak depreminden sonra özellikle kamu binalarının yıkımları etrafında sıklıkla gündeme gelen usulsüzlük iddiaları ile ilgili Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ilk kez konuştu ve söylentiler konusunda vicdanının rahatsız olduğunu ifade etti.
Kanal Fırat ekranlarında Zeki Akbıyık’ın konuğu olan Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, gündemle ilgili sorulara cevap verdi. 

İlimizde yıkım ihalelerinde herhangi bir yanlışlık ve usulsüzlük görüyor musunuz sorusuna, “demek ki bir sorun ya da yanlışlık var ki bu kadar gündem oluyor” cevabını veren Yıldırım, ihalelerin şeffaf ve katılımcılığı esas alan bir yöntemle yapılması gerektiğini söyledi.
 

“UYARI GÖREVİMİ YAPTIM”
Kamuoyunda yıkımlarla ilgili konuşulanların birçok yerde ve medyada dile getirilmesi karşısında kendisinin yetkilileri uyardığını ve bu konularla ilgili ortaya atılan şaibe iddialarının son bulması için gereken adımların atılması konusunda gerekli kişi ve kurumların dikkatini çektiğini belirtti.
 

“BEN YÜRÜTME MAKAMI DEĞİLİM”
Gazeteci Zeki Akbıyık’ın, “Siz Ak Parti İl Başkanı olarak sizler bu yanlışlığa neden engel olmadınız” sorusuna da cevap veren Yıldırım şunları söyledi:
“Ben Ak Parti İl Başkanıyım. Uygulayıcı ve yürütme erkini üzerinde bulunduran bir konumda değilim. Benim böyle bir yetkim yok. Ben gördüğüm aksaklıklar karşısında ilgilileri uyarır ve dikkatlerini çekerim. Bundan ötesine müdahale etmem mümkün değil. Bu konuda hem Milletvekillerimize hem de il yöneticilerimize gerekli uyarıları yaptım.”
 

NE DEĞİŞTİ?
Saat 21’de başlayıp 01’e kadar dört saat süren programda birçok soruya cevap veren Ak Parti İl Başkanı Yıldırım,  Zeki Akbıyık’ın “yıkımlar konusunda sizlerin uyarısından sonra ne değişti” sorusunu da cevaplandırarak, “bizler gerekli uyarıları yaptık. En azından bugünden sonra yapılacak ihaleler kamuoyuna açıklanır ve şeffaf bir şekilde yapılır” ifadesini kullandı.
 

“CUMHUR İTTİFAKI MÜKEMMEL YÜRÜYOR”
Cumhur İttifakının Elazığ’da nasıl yürüdüğüne ilişkin soruyu da cevaplayan Yıldırım, şunları söyledi: “ilimizde Cumhur ittifakı ile büyük bir uyum içerisindeyiz. MHP İl Başkanı Semih Işıkver ile güzel bir iletişim ve karşılıklı diyalogumuz var. Semih beyle siyasi il Başkanlığından da öte abi-kardeş düzeyinde bir ilişkimiz var.”
 

“ERKEN SEÇİM YOK”
Erken seçim konusunda da görüşlerini açıklayan Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi ile ilgili yasal düzenlemenin mecliste kabul edilmesinden sonra bir yıl geçmesi gerektiğine dikkat çekerek bu gerçek ışığında seçimlerin öne alınmasına teknik olarak da imkan olmadığını belirtti.
 

“BAŞARILI OLAN BÜROKRATLAR VAR”
İlimizdeki bürokratların başarıları ile ilgili soruyu da cevaplandıran Yıldırım, başarılı olan bürokratlar var. Buna en güzel örnek de Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimliğine atanan Prof.Dr Erol Keleş’in çok başarılı işlere imza atarak halkın takdir ve sevgisini kazandığını dile getirdi. Yıldırım’ın başarılı olan bürokratlar var ifadesi, başarısız bulduğu bürokratların da bulunduğu yorumlarına sebep oldu.
 

“HER OLUMSUZLUK AK PARTİYE MAL EDİLİYOR”
Günlük yaşamda insanların başlarına gelen her olumsuzluğun faturasını Ak partiye kesilmesinin yanlışlığına dikkat çeken Yıldırım, “trafik polisi kural ihlali yapan vatandaşa haklı olarak ceza yazıyor fakat vatandaş ‘bunun hesabını sandıkta sorarız’ diyerek Ak Parti’ye tepki gösterdiğini ifade etti.
 

ADAYLARI KİM BELİRLEYECEK
Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın, “yapılacak seçimlerde Milletvekili adaylarını belirlemede halkın görüşü dikkate alınacak mı?” sorusunu cevaplayan Yıldırım, “partimizin bu konuda yerleşik ve oturmuş yöntemleri var. Teşkilat oylaması, temayül yoklaması, vatandaşa yönelik yapılan anketler, partimize hizmet vermiş şahsiyetler ve diğer yöntemler kullanılarak isimler belirlenecek ve genel merkez de tüm bu parametrelere bakarak kararını verecek” dedi.
 

“ŞEHİR YÖNETİCİLERİ İLE UYUM İÇİNDEYİZ”
Şehir yöneticileri ve tüm Milletvekilleri ile güzel bir uyum içerisinde olduklarını ifade eden Yıldırım, il Valisi, Belediye Başkanı ve siyasi aktörlerle paydaşlık kültür ve çözüm odaklı merkezli güzle bir uyum yakalandığını ve kendi adına bunu korumaya ve geliştirmeyi kararlı olduğunu ifade etti.
 

“ADALET DUYGUSUNU ZEDELEMEYİN”
Başta Elazığ Belediyesi olmak üzere diğer Ak Partili Belediyelerin çalışmalarına yönelik soruya cevap veren Ak Parti İl başkanı Yıldırım şunları söyledi:
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin dört bir köşesine güzel hizmetler yapıyor. Her hafta yaptığı açılışlar ile bunları halkımızın hizmetine sunuyor. Diğer belediyelerimiz de güzel hizmetlere imza atıyor. Benin tüm Belediye Başkanlarına tavsiyem ‘adalet duygusunu zedelemeyin’ yönünde oluyor ve buna da dikkat ediliyor.