Zirvede Değişiklik Yok

31 Mart yerel seçimlerine iki hafta kala adayların çalışmaları hız kazanırken yapılan anketlerde zirve değişmiyor...

Zirvede Değişiklik Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart seçimlerine iki hafta kala partilerin ve adayların çalışmaları devam ediyor.
Adaylar şehir merkezindeki çalışmalarıyla her kesimden insanlara ulaşarak projelerini anlatıp destek talep ediyorlar.

Adaylar, esnaf ve resmi kurum ziyaretleri yanında iftar sonrası ev ve STK ziyaretleri yaparak yoğun bir çalışma temposuyla çalışmalarını sürdürüyorlar.

SON DÖNEMEÇ VE ANKETLER

Adaylar saha çalışmalarını sürdürürken değişik araştırma şirketleri tarafından yayınlanan anketler, zirvede bir değişikliğin olmadığını, değişimin daha çok ikinci, üçüncü ve dördüncü partiler arasında yaşandığı görülüyor.

AK PARTİ TÜM ANKETLERDE BİRİNCİ

Yapılan anketlerin ortak noktası ise Ak Parti adayı Şahin Şerifoğulları’nın tüm anketlerde birinci olması.
Anketlere göre oranları değişse de değişmeyen tek gerçek, Ak Parti adayı Şahin Şerifoğuları’nın  seçimleri rahatlıkla ve açık ara kazanıyor olması.
Yayınlanan anketlerde birinci değişmezken asıl yarışın ikincilikte yaşandığı da gözlerden kaçmıyor.
Bazı anketlerde ikinci parti olarak Yeniden Refah Partisi görülürken, bazı anketlerde ise CHP ikinci sıraya yerleşiyor.

SAADET’TEN SAHTE ANKET ÇIKIŞI

Yayınlanan anketlerin hemen tamamında ismen kendine yer bulamayıp “diğerleri” kısmında gözüken Saadet Partisi Belediye Başkanı adayı Abdullah Akın, bu duruma tepki gösterdi.
Elazığ halkına SMS yollayan Akın, bu duruma tepkisini şöyle dile getirdi:
“Muhterem Hemşehrilerim,
Bir kısım odaklar tarafından kamuoyunu yanıltmak ve yanlış yönlendirmek amacıyla sahte anketler yayıldığını tespit ettik. Bu sahte anketlerin amacı şahsıma karşı göstermiş olduğunuz büyük desteği yok göstermek, seçmeni tereddüde düşürmek ve yıldırmaktır. Gerçek anketlerde seçimi kazanacak potansiyelde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
Bu mesajla Saadet Partisi’nin  seçimlerde iddialı olduğunu ifade eden Belediye Başkan adayı Akın’ın, yaklaşık 200 bin seçmenin oy kullanacağı şehir merkezinde “mesajımızı 20 bin kişiye birebir ulaştırdık” mesajı,  seçmen kitlerinin ancak yüzde 10’nuna ulaştığının bir itirafı olarak yorumlandı.
Bu açıklamayı  “20 bin oy alacağız” şeklinde yorumlayanlar olduğu gibi Saadet’in 10 bin civarında bir oy alacağını ancak 20 bin  rakamına ulaşmasının imkânsız olduğunu dile getirenler de çoğunlukta.

MİLLETVEKİLLERİ DE SAHADA

Adayların çalışmalarına parti milletvekilleri de katkı sunuyor.
Ak Parti milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı şehir merkezi ile ilçe ve beldelerde seçim çalışmalarına katılarak adaylara destek olurken, Mahmut Rıdvan Nazırlı daha çok ilçe ve beldelerde çalışma yürütüyor.
Ak Parti İl başkanı Şerafettin Yıldırım da çalışmalara bizzat katılırken,  Merkez İlçe, kadın ve gençlik kolları da çalışmalara önemli katkı sunuyor. 
MHP milletvekili Semih Işıkver de partisinin düzenlediği programlara iştirak ederek aday Doç. Dr. Murat Aygen’in çalışmalarına katılarak omuz veriyor.
Televizyon programlarına da katılan Işıkver, partilerine destek istiyor.
CHP milletvekili Gürsel Erol da sıklıkla geldiği Elazığ’da seçim çalışmalarına katılarak aday Coşkun Çağlar Duran’a destek veriyor. Erol’un önümüzdeki süreçte tümüyle Elazığ’da kalarak çalışmalara katılması bekleniliyor. 

SON DÖNEMEÇTE DENGELER DEĞİŞİR Mİ?

Seçimlere iki hafta kalmasına rağmen anketlerdeki kararsızlar ve sandığa gitmeyeceklerin oranı da yüzde 20’lere ulaşıyor.
Bu oranın seçimin kaderini etkileyecek bir düzeyde olduğunu ifade eden siyasi gözlemciler, bu oranın yüzde 20’lerde olmasının en önemli sebebinin yerel seçimler ve adaylardan kaynaklı değil, ülkenin ekonomik şartlarından, enflasyon ve emekli maaşlarından kaynaklı olduğu ifade ediliyor.

YENİDEN REFAH PARTİSİ ÇALIŞMALARI

Yerel seçimlerle ilgili yapılan anketlerin bir kısmında ikinci sırada yer alan Yeniden Refah Partisi, saha çalışmalarını sürdürüyor.
YRP Belediye Başkan adayı Faruk Septioğlu, esnaf ziyaretleri yanında STK ve ev ziyaretlerini sürdürüyor. 

HÜDA-PAR'IN ÇALIŞMALARI 

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul,Ankara,İzmir ve Bursa'da Cumhur ittifakına destek veren bunun dışında diğer seçim bölgelerinde kendi adayları ile seçimlere giren Hüda Par Elazığ'da seçim çalışmalarını hummalı bir şekilde devam ettiriyor.Tüm teşkilatlarıyla sahada olan Hüda-Par'a Elazığ kamuoyunda büyük bir teveccüh olduğu gözlerden kaçmıyor.Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bugün Elazığ'a gelerek teşkilatlarıyla aktif sahada olacak.

KARARSIZLAR KARARINI NE ZAMAN VERECEK?

Anketlerde yüksek oranda çıkan kararsız oranının son hafta en güçlü parti ve aday lehine döneceği ve bu durumun Ak Parti’nin oylarına artış olarak yansıyacağı ifade ediliyor.