Valimize Çağrıda Bulunuyoruz Adil Olunuz!

Tunceli'de ve Çemişgezek'te Ak Parti'nin çeşitli kademelerinde görevlendirilen İbrahim Enes Somyürek sınavsız olarak el altından Tunceli Mazgirt Belediyesinde Muhasebe Büro elemanı olarak işe başlamış,akabinde Tunceli Dsi Müdürlüğüne görevlendirilmişti.

Valimize Çağrıda Bulunuyoruz Adil Olunuz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli’de ve Çemişgezek’te  Ak Parti’nin çeşitli kademelerinde görevlendirilen İbrahim Enes Somyürek sınavsız olarak el altından Tunceli Mazgirt Belediyesinde Muhasebe Büro elemanı olarak işe başlamış,akabinde Tunceli Dsi Müdürlüğüne görevlendirilmişti.Tunceli Valiliğine istisnai kadro açılması için Ak Partili siyasilerin girişimleri sonuç vermeyince,Elazığ Valiliğince bu talebin karşılandığı iddiası Elazığ’da büyük yankı uyandırdı.

Chp Elazığ İl Başkanı Av.Coşkun Çağlar Duran Ak Partili siyasilerinin baskı kurarak bu şahsın özel kalem biriminde işe başlamasına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı;

Gün geçmiyor ki yapılan haksız uygulamalara bir yenisi daha eklenmesin. Son olarak adrese teslim yapılan bir atama toplumun vicdanını derinden yaralamıştır. Milyonlarca üniversite mezunu ,işsiz güçsüz dolaşırken AKP’ye yakın olan bir kişinin Elazığ Valiliğine Özel Kalem olarak atanması , ‘istisnai memuriyetin nerelerde kimler için kullanıldığını gözler önüne sermiştir. Bu durum maalesef devletin şeffaflığına ve adil olma ilkesine gölge düşürmektedir. Şehrimizde on binlerce gencimiz iş için dirsek çürütürken,mülakattan mülakata koşarken,ya da iş bulmak umuduyla kapı kapı dolaşırken,AKP Tunceli teşkilatından birinin Elazığ Valiliğine direkt, tepeden özel kalem olarak atanması,akılla,mantıkla ve vicdanla izah edilebilir bir durum değildir. Buradan sayın Valimize çağrıda bulunuyoruz; lütfen şeffaf olunuz! Adil olunuz! Siz bu şehrin mülk-i amiri olarak,her kesime,her düşünceye eşit mesafede olmanız bulunduğunuz makam gereğidir. Bu yanlıştan dönmeniz temennisiyle Hayırlı Kandiller diliyoruz’’dedi.