Ahmet POLAT

2022'den Beklentiler

Ahmet POLAT

2021 yılını öyle ya da böyle bitirdik ve 2022 yılını herkes gibi bizlerde olumlu düşünceler içerisindeyiz.
Spor alanında pek olumlu gelişmeler yaşanmadığını söylesek yalan olmaz herhalde.
Futbol başta olmak üzere birçok branş istediği başarıyı performansları sergileyemediler. Yalnız tesisleşmede inanın çok büyük yatırımlar yapıldı.
Atatürk Stadyumunun yıkılıp tekrar inşa edilmesi ama geniş kapsamlı bir kompleks olarak yapılması, Bahçelievler sahası, Gençlik Merkezi tadilatı, Çok Amaçlı spor salonu, Açık ve Kapalı Tenis Kortları, Yüzme Havuzunun tadilatı, Yakup Kılıç ve 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonları ile Fırat Üniversitesi içerisindeki Kapalı Spor Salonu sporcuların ihtiyaçlarını karşıladı bence.
Türkiye’de ilk virüs vakası 10 Mart 2020 yılında başladı ve hızla yayılmasıyla her alanda olduğu gibi spor alanını da derinden etkiledi.
Devam eden müsabakalar ertelendi ve daha sonra da tescil edilerek geniş çaplı önlemler alındı.
Akabinde ilimizde yaşanan 6,8’lik deprem tam anlamıyla Elâzığ kendine gelemez konuma girdi.
Şimdi yazdığım yazıdan birileri farklı bakış açısı ile eleştiriye geçecektir.
Kim ne anlıyorsa anlasın…
Konuyu tabi ki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne getireceğim. 
Zor günler yaşayan bu şehre tüm tesisleri seferber eden ve kısıtlamaların yaşandığı günlerde de belirli periyotlarla lisanslı sporculara antrenman yaptıran ve müsabakalara katılan tek kurum oldular.
Şahit olduğum çok konu var ama üstün körü birtakım konuları anlatmam gerekiyor.
Boks ’ta ‘’Ahmet Uygur Genç Kadınlar ve Erkekler Türkiye Şampiyonası’’
Gelişmekte olan spor federasyonları tarafından organize edilen ‘’Kuraş Türkiye Şampiyonası’’ 51 ilin katılımı ile ilimizde gerçekleşti.
Her iki büyük organizeye sporcular, antrenörler ve yöneticiler ile beraber yaklaşık 1200-1250 kişiyi ilimizde ağırladık.
Bu denli büyük organizeler ilimizdeki tesisler ve federasyonlar ile ilişkili olanların gayretleri ile oldu.
Bu organizeleri ilimize kazandıran kim varsa herkese sonsuz teşekkür etmek lazım.
Tesislerde, konaklamalarda ve koordineyi sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri de görevlerini en iyi şekilde yaparak Elazığ’ı en iyi şekilde tanıttık diyebilirim.
2022 yılından neler beklemeliyiz.
Atatürk Stadyumunun bitmesi sonrası başta futbol yani ELAZIĞSPOR; layık olmadığı yerden kurtulup bu muhteşem sahada boy göstermesi. 
Atletizm ’de tekrar Milli takıma sporcu kazandırmak, Basketbol’ da her iki bayan takımlarımızın başarılarını alkışlamak, Badminton ‘ta başka Aliye’leri Milli takımda görmek, Boks ’ta Milli sporcu sayımızı artırmak ve daha büyük organizeleri ilimize kazandırmak, Cimnastik ’te başarıyı zirveye taşımak, Bilardo ’da 1.ligden süper lige yükselmek, Güreş’te daha fazla Milli formayı giyen sporcu kazandırmak, Hentbol’ da bayan ve erkek takımlarımızın başarılarıyla üst liglere çıkmalarını sağlamak, Kıck Boks, Judo, Bocce, İşitme Engelliler, Kayak, Masa Tenisi, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Su Topu, Yüzme, Taekwando, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme-Fitnes, Körling, Bilek Güreşi gibi sporların gelişiminde ve daha iyi konumda yer almaları olacaktır.
Bu başarılar koordineli çalışmalar ile mümkün olacaktır. 
Başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Antrenörlerin özverili çalışmaları ile başarı bence kaçınılmaz oluyor.
Hem alanda çalışan sporcularımızın, antrenörlerimizi ve kulüplerimizin 2022 yılı başta sakatsız ve istedikleri ve arzuladıkları hedefe ulaşmaları arzusundayım.
2022 Sporda başarılı bir yıl olur inşallah…
 

Yazarın Diğer Yazıları