Bahaddin Yeşilkaya

FETÖ HAMURU

Bahaddin Yeşilkaya

Varlık âleminde bilinen tek ya da yegâne bir şey varsa oda insanın sosyal bir varlık olduğudur. Bunun aksi hali şu ana kadar ispatı olmamıştır. Sosyal ite, sosyal olabilme özellik ise ister birey ister en küçük topluluk isterse toplumsal olarak insanın bulunduğu, yaşadığı her bir alan, ortam yada çevrede hayatını sürdürebilmesi için mutlak surette baş vurması gereken olmazsa olmaz temel kurallar, kaideler ve de referanslar vardır. Diğer bir ifade ile bunlara toplumsal ya da moral değerlerde diyebiliriz. Hamuru ise insanlık tarihiyle yaşıttır. Ve mayası bir rafınaysan sonucudur. En temel katkı/ belirgin maddesi ise başta din olmak üzere diğer beşeri kimi felsefelerdir. Topluluk ya da toplumların dirlik ve düzenleri gerek fert bazında olsun gerekse toplum halde olsun birliktelikleri, bir arada olmaları olabilmelerinin temelinde kurulan her bir ilişki, genellikle bu değerler etrafında oluştururlar. Yani değerler topyekûn hayatın tutunma dallarıdır. Onlarsız hayatta kalabilmek mümkün değildir. Bu kaide ya da kurallar fizik âlemi içinde geçerlidir. Zira biz şunu da biliyoruz ki madde de tam bir düzen içinde vücut bulmaktadır. Yapısı atom içinde kendini ifade etmektedir.

Değerli dostlar!

Konun mahiyetinin bilinmesi açısından bu açıklama büyük önem arz etmektedir.

Zira tüm bu izahat, FETÖ hamurun mayasını daha iyi anlamak daha iyi kavramak ve daha iyi idrak edebilmektir. Çünkü yeryüzünde bugüne dek gelmiş geçmiş tüm anlayış biçimleri az ya da çok bizce bilinmekte ya da literal olarak bilgimiz dâhilindedir. Ancak FETÖ hamuru bilgimiz dâhilinde olan hiçbir şeyle ne örtüşmekte ne de esinlenmektedir. Bu bambaşka bir hamurdur. Bana göre bu hamur mevcut verilerle tanımlamak mümkün değildir. Ve öyle inanıyorum ki insanlık böylesi bir hamura şahitlik etmemiştir. Bu öyle bir hamurdur ki girmediği giremediği hiçbir kalıp yoktur. Bunun için bu hamurla baş etmek öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Çünkü alışa gelmiş hiçbir mücadele enstrümanı buna cevap vermiyor veremiyor. Öylesine bu bir virüstür. Nasıl yanaşılır ve neyle yanaşılabilir bilinmiyor. Çünkü girmediği hiçbir renk hiçbir şekil yoktur. Yeri geldiğinde ayakların altına paspas olabilecek derecede şeytan kılığında mütevazi (dindar) görünümlü olarak alçalıyor yeri geldiğinde de 15 TEMMUZ 2016 yaptığı gibi canavarlaşıyor canavarlaşabiliyor. Bu hamurun ürünü böyle bir yaratıktır. Bu yaratıkla esaslı ve gerçek anlamda mücadele edebilmek için hayat bulduğu bulabileceği hangi bir ortam varsa onu bir şekilde kurutmak ve yok etmektir. Çünkü süt içindeki su neyse bu hamur da öyledir. Mücadelesi zor ve çetindir.

Sonuç olarak tüm bu gelişmeler ve olan biten karşısında toplum olarak çok ama çok uyanık olmalıyız ve benzer yapılara hangi kılıf ve ad altında ortaya çıkarlarsa çıksınlar asla ama asla izin ve pim vermemeliyiz.

Yazarın Diğer Yazıları