Ahmet POLAT

Salon sporlarına yönelmek lazım

Ahmet POLAT

 

Liglerin bitmesi ile birlikte yaşanan bir takım olaylar sonucu yeşil sahalardan ziyade salonlardaki başarılar konuşulur oldu.

Takım sporlarının performansları bu sezon genel olarak düşüş gösterse de bu takımların savunmaları ise ne yazık ki virüs olarak dillendirmekteler.

Sportif başarı ortaya konulan oyunla mümkündür. Saha içerisinde birçok olaylar yaşanmakta ve bu tür olayların yaşanmasında antrenörlerimiz her alana hâkim olma çabasındalar.

Spor her ne kadar basit olarak da görünse bir o kadar da çok zor bir alan.

Gelelim asıl konumuza…

İlimizde spor aktiviteleri Bölgesel Amatör Lig maçlarının dışın yeşil sahalarda müsabakalar sona erdi. Salon sporları da kısmen tamamlanmak üzere.

İlk olarak futboldan başlayalım derseniz…

Elazığspor içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz bir türlü aşılamadı ve sezon sonu lig sıralamasında 3. Lige düştü.

Karakoçan Futbol kulübü; mevcut Elazığ Belediye spor takımını satın alarak 3. Ligde yeniden bir oluşum sağlamaya çalıştı. Yönetimsel başta olmak kaydı ile teknik heyet ve futbolcuların değişim süreci yaşandı. Sezon başında Önder Çınar hoca ile devam eden takımımız daha sonra dümene yardımcılığını yapan ve kardeşi olan Ender Çınar hocamız takımı da zaman zaman dalgalanmalara rağmen ligde tutmayı başardı.

Ligde kalması bir başarı olarak görünse de, sezon başındaki eksiklikler ve hataların tespiti illaki yapılmıştır. Önümüzdeki sezonda da artık bir başarısızlık değil de çıtayı daha iyi yerlere nasıl getiririz hesapları yapılmalı.

Bir başka konuda Bölgesel Amatör Lig. Mevcut Fırat Üniversite takımı ile beraber 1. Amatör Ligde şampiyonluğa kavuşan Yol spor 2. Sırada yer alan Kovancılar spor takımları ile toplamda 3 takımla Bal’da temsil edilecekti…

Federasyonun son kararı ile Yol spor ile Kovancılar ekonomik sıkıntı nedeniyle liglere katılamadı. Fakat federasyon tam detaylı açıklamalar yapmadığı için takımlar ikilemde kaldılar.

Netice itibariyle BAL Liginde tek temsilcimiz Fırat Üniversitesi ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Erzincan Ulular spor takımını 0-3 net bir skorla yenmeyi başardı.

Temennimiz ve beklentimiz Fırat Üniversite takımının 3. Lige yükselmesi ve 3 takımımız 3. Ligde mücadele etsinler.

 

KIZLARIMIZ DAHA BAŞARILI…

Salon sporlarına bakacak olursak da; Birevim İl Özel İdaresi Bayan Basketbol takımımız Süper Ligde,  kategorisinde  Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Bayan Hentbol takımımız 1. Ligde boy gösterdiler.

Basketbol takımımız ortaya koyduğu başarılı performansla Avrupada ülkemizi ve ilimizi en bir şekilde temsil ettiler.

Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Bayan Hentbol takımımız ise bir projeden oluşan ve başarı her geçen yıl katlanarak yükselmişti. Fakat başarının devamında da en önemli etken maddiyat. Süper Lig kategorisine yükselmek çok büyük bir avantaj olmasına karşın sponsor desteği sağlanamadığından takım 1. Lige düştü.

Burada emeği geçen kişilerin isimlerini tek tek yazmak olmaz. Sporu seven ve bu alandan gecesini gündüzünü katanlar inanın reklamın ve isimlerinin duyulmasından hoşlaşmaz.

‘’Ekmeği işi bilene vereceksiniz 5 kuruşta fazla vereceksiniz’’ demişler. Bu söz tamda bu konuyla alakalı bir durum.

Kısacası mevzu mevzuyu açtığı için konuyu şöyle toparlayalım; yeşil sahalarda ciddi bir başarısızlıklar var salonlardaki ferdi ve takım oyunlarında da başarı çıtası her geçen yıl yükselmekte.

Gönlümüz şundan yana; sahalarda ve salonlarda daha fazla sporcu yetişip milli takım düzeyine gelmek ve geleceğimiz olan gençlere sporu sevdirip başarılarıyla sevinmek olacaktır.

Azim ile başlanan her iş muhakkak başarıya ulaşır.

Daha güzel ve başarılı günler dileği ile….

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları